6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sosyal güvenlik tasarısına tepki

Gaziantep Emek Platformu adına yapılan açıklamada Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na tepki gösterilirken, eyleme katılan iki boyacı çocuğun açtığı pankartlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Gaziantep Adliyesi önünde toplanan Emek Platformu üyeleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na tepki göstermek için eylem yaptı. Sloganlar eşliğinde alanı dolduran kalabalık grup, pankartlar açarak yasa tasarısı ile ilgili çalışmaların durdurulmasını istedi.

Platform adına basın açıklamasını yapan Gaziantep Haber-İş Sendikası Şube Başkanı Ali Tabur, yasa tasarısı ile birlikte çalışanlar, emekliler, hak sahibi durumdaki aile fertleri ile dul ve yetimlerin sosyal sigortalar ve sağlık alanında köklü hak kayıplarına uğrayacağını belirterek, "Emeklilik ve sağlık alanında köklü değişiklilikler yapan ve kazanılmış hakları geriye götüren tasarı, sosyal devlet ilkesine de aykırıdır. Tasarı ile yapılan düzenlemeler ülkede yaşayan herkesi olumsuz yönde etkileyecek, sosyal sigorta ve sağlık haklarına erişimleri güçleştirerek daha da olumsuz hale getirecektir. Yarın yapılacak olan iki saatlik iş bırakma eylemine herkesin katılımlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, açıklamanın yapıldığı alana gelen iki ayakkabı boyacısı çocuk herkesin ilgi odağı oldu. Eylem için hazırlanan pankartları ellerine alan boyacı çocuklar, atılan sloganlara da eşlik etti. Çocuklardan biri, yırtık eldivenleri ile "Eşit işe eşit ücret" pankartı açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 14:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?