6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sporcular tarihi mekanları gezdi

Gaziantep metropol ilçe Şehitkamil Belediyesi’nin Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa düzenlediği Dünya Gençler Satranç Şampiyonası devam ediyor.


Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde devam eden Dünya Gençler Satranç Şampiyonası büyük bir heyecan ve çekişme içerisinde devam ediyor. Şampiyona için 60 ülkeden Gaziantep’e gelen 195 sporcu şehir turuna çıktılar. Şehitkamil Belediyesi görevlileri tarafından tarihi ve turistik yerleri gezen sporcular Gaziantep müzesine hayran kaldı. Önce Gaziantep Kalesi’ni gezen kafile, daha sonra bakırcılar çarşısını gezdi. Gaziantep Müzesi’ndeki Zeugma mozaikleri ile Dülük Antik Kentini gezen yabancı sporcular tarihi alanları büyük bir hayranlıkla incelediler.


Bu arada, Dünya Gençler Satranç Tunuvası’nın dördüncü turu sonunda, Eltaj Seferli, Bassem Amin'i yenerek 4 puanla liderliğe yükselirken, Chao Li'de, Tornika Sanikidze'yi yenerek 3,5 puana ulaştı. 3,5 puanlı diğer isimler Ante Brkic, David Howell, Hou Yifan ve Chen Lin. Emre Can, Vietnamlı büyük usta Liem Le Quang'a (2577) kaybederken; Can Ertan FM Kjartansson (2328, İzlanda) ile berabere kaldı. Atakan Şirin ise Hint FM Sahaj Grover'i (2306) yendi. Ayrıca bir başka sürpriz de Ataman Aydoğdu'nun Hırvat Julijan Planca'yı yenmesi oldu.


Şampiyonanın kapanış töreni 15 Ağustos Cuma günü saat 19:30’da Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 17:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?