6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Su aboneliği için 15 bin başvuru

 

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, 2004 yılı Ekim ayı öncesinde yapılmış fakat iskan alamayan yapılara getirilen abonelik affından yararlanmak isteyen 15 bin vatandaşın su aboneliği için başvuru yaptığını bu sayının daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Uslusoy, yaptığı açıklamada, "Çıkan yasa ile hem vatandaşın mağduriyeti giderildi hem de yapılan abonelikler sonrasında kaçak oranımızın düşeceğini düşünüyorum. Şu ana kadar 15 binin üzerinde vatandaşımız evlerine su aboneliği alabilmek için başvuruda bulundu" dedi.

Daha önce, 2004 yılı Ekim ayından önce yapılmış olan ve ruhsatlı olsun olmasın hiçbir binaya su bağlantısı yapma haklarının olmadığını ifade eden Uslusoy, "Çünkü su bağlantısı yaptığımız takdirde cezai işlem uygulanıyordu. Son çıkan kanunla birlikte ruhsatı olup da herhangi bir nedenle iskan alamayan binalara su, elektrik bağlantısı izni verildi. Biz de ruhsatlı olup herhangi bir nedenle iskan alamayan ve halen ikamet edilen yapılara su bağlantısı yapmaya başladık. Aynı şekilde 2004 yılından önce yapılmış ancak ruhsatı olmayan yapılar var ve bunlar da su aboneliği imkanından faydalanmaya hak kazandılar" diye konuştu.

Şehrin içinde bu şekilde ruhsatı olup iskanı olmayan çok miktarda yapı olduğunu kaydeden Uslusoy, "Çıkan yasa ile hem bu insanların mağduriyeti giderilmiş oldu. Hem de kurumumuzun su kayıplarını azaltmak ve aboneli olarak daha fazla su satabilmek açısından bu aboneliklerin faydalı olduğunu düşünüyorum. Şu anda çok ciddi bir talep var. Bu talepleri karşılamak için personel sayımızı arttırdık ve halkla ilişkiler bölümümüzde yeni düzenlemelere giderek vatandaşlarımızın bu sıcaklarda fazla sıra beklemeden işlerini yapmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

Uslusoy, kaçak su kullanımıyla mücadele ettiklerini fakat neticede bu insanların su ihtiyacını karşılamalarına engel olamadıklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İskan alamayan bu evlerde oturan vatandaşlarımız kullanım için gerekli suyu bir şekilde temin ediyorlar. Büyük çoğunluğu kaçak kullanıyordu ve bu bizim için büyük bir problem oluyordu. Bunlarla ilgili gerekli denetim ve yaptırımlarımız var. Ancak bu problemin böyle bir yasayla ortadan kalktığını görmek bizi memnun etti. Bu uygulama ile kaçak kullanımların azalacağını tahmin ediyorum. Şu ana kadar 15 binin üzerinde müracaat var. Bu sayının 3'te birini tamamladık yani 5 bine yakın abonelik yaptık. Abonelik için başvuru sayısının çok daha artacağını tahmin ediyorum. Normal şartlarda bizim aylık abone sayımız 500-600 en yüksek bini geçmezdi."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 13:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?