6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Süper Program'la 5 dakika!

Gaziantepli bilgisayar yazılımcısı Lütfi Ödemiş, geliştirdiği 'Süper Dosya' isimli programı ile bilgi seviyesi ne olursa olsun başkasının yardımına ihtiyaç duyulmadan kişilerin kendi veri tabanını 5 dakika içerisinde oluşturabileceğini söyledi.
Lütfi Ödemiş, iş dünyası başta olmak üzere her sektöre hitap eden, ihtiyaca göre kişilerin kendi programını yapabileceği bir veri program geliştirdi. Geliştirdiği süper program hakkında bilgi veren Ödemiş, "Bilgisayarınız var ancak, istediğiniz gibi bir program bulamıyorsunuz. Her program ihtiyacınızı karşılamıyor. Kendinize özel bir program yazdırmak pahalıya maloluyor. İşte 'Süper Dosya' kendi programınızı yapabileceğiniz bir ürün'' dedi.


Süper Dosya programının her insanın kendi anlayış ve sektörüne göre işini takip edebileceği bir program yapma sihirbazı olduğunu ve çok kolay kullanıldığını vurgulayan Ödemiş, ''Süper Dosya veri giriş ekranını kolayca tanımladıktan sonra, o ekranı kullanılabilir bir program haline getiren pratik bir yazılımdır. Süper Dosya programı ise özel programlar yazdırmak isteyenler için ekonomik ve çok hızlı bir çözümdür. Kendi programımı kendim yazmak istiyorum, programlama dili bilmeye gerek olmasın diyenler için tek alternatiftir. Verileri istediği şekilde tutmak ve raporlamak isteyenler için pratik ve en kolay yoldur. Müşterisine kolay ve pratik bir çözüm yolu sunmak isteyen bilgisayarcılar için çok pratik bir araçtır. Müşteri kahvesini içerken programını tamamlayıp teslim edebilirler'' diye konuştu.
Süper Dosya programının oluşturulması hakkında da bilgi veren Ödemiş, ''Süper Dosya neşeli bir ürün. Bir taraftan tam sayfa bir editörle oyun oynar gibi ekran tasarımları yapıyorsunuz. Diğer taraftan sicil ve hareket kavramları ile dosyalar arası entegrasyon kurma ve ilişkisel veri tabanı sisteminin başlangıcı düzeyinde ciddi bir yerde bulunuyorsunuz. Süper Dosya ile dosya hazırlarken tarih, saat, para, alfa nümerik reel sayı virgülü sayı ve tam sayı türünde bilgi sahaları kullanılabiliyor. Süper Dosya'da en önemli özelliklerden biriside dosyalar arasında ilişkilendirme komutları kullanarak dosyaların sicil ve hareket sahaları birbirleri ile ilişkilendirilebiliyor'' şeklinde konuştu.


Gaziantepli Yazılımcı Lütfi Ödemiş, ''Süper Dosya her insanın kendi anlayışı ve sektörüne göre işini takip edebileceği bir program yapma sihirbazıdır. Orta ve küçük işletmelerde rahatlıkla kullanılabilir. Süper Dosya programının kullanılabileceği alanlar ise poliklinik, göz doktorları, kadın doğum uzmanları, kulak-burun-boğaz uzmanları, genel hasta takibi, avukatlar, müvekkil bilgi kartı, standart dilekçeler, icra takipleri, vekaletname takibi, duruşmalar, telefon rehberi, emlakçı bilgi bankası, dergi-gazete abone takibi, parti üye-delege takibi, seçmen kütüğü, dernek üye ve aidatları, öğrenci sicil ödeme, tamir servis programı, öğrenci taşıma servisleri, optikçi reçete kayıt, cari hesap, alacaklar, siparişler, garanti kartı kayıt ve işlem takibi, adres-etiket basma, veteriner programı, sözlük programı, küçük otel ve pansiyonlar, kütüphane kitap, müteahhit cari hesap, kaymakamlar için bilgi bankası, kiracı bilgileri ve cari hesap, çiçekçi, bilgi ve cari hesap, otomobil galerisi, kişiye özel cari hesap, stok-satış-çek-senet işlemleridir. Kullanıcıların binlerce dolar harcayarak temin edebilecekleri bu program 400 YTL'den satışa sunuldu. Programla ilgili www.superdosya.com internet sitesinden bilgi alabilirler'' ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yıllarda İzmir, Ankara ve İstanbul'daki bilgisayar fuarlarına katılan Lütfi Ödemiş'in Süper Dosya'nın ilk sürümü ile sektörde büyük beğeni ve güven kazandığı belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 11:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?