6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sürat teknesi ile paraşüt gösterisi

Gaziantep'te "Rumkale Tarihi Alanının Tanıtılması ve Turizme Kazandırılması Projesi" kapsamında alınan yeni sürat teknesi paraşüt gösterisi ile tanıtıldı.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilen 'Türkiye Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı' kapsamında yürütülmekte olan 'Rumkale Tarihi Alanının Tanıtılması ve Turizme Kazandırılması Projesi' kapsamında, Fırat Nehri üzerinde bulunan Rumkale ve Halfeti Bölgesi'ne geçişlerin sağlanması amacıyla yeni bir sürat teknesi alındı. Alınan yeni sürat teknesinin tanıtımı, tekne turu ve yamaç paraşütü gösterisi ile yapıldı. Sürat teknesinin tanıtımı amacıyla Rumkale'ye düzenlenen geziye, Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Nurdağı Kaymakamı Emrah Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Demir ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Gösteri öncesinde basın mensuplarını bilgilendiren Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, bölgeyi turizm merkezi haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, "DPT tarafından finanse edilen ve ayrıca Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan Rumkale projesi 4 Aralık 2007 tarihinden itibaren hizmete başlamıştı. Projenin temel amacı Rumkale civarında yapılacak faaliyetler sonucunda turizmin geliştirilmesi yoluyla bölgede ekonomik ve sosyal kalınmayı desteklemektir. Bu hedeflere ulaşmak için öncelikle belirtilen bölgelerde alt yapıya hız verilmiş, ayrıca Rumkale'nin tanıtımı için çeşitli materyaller hazırlanmıştır. Daha sonra Vali Süleyman Kamçı'nın da büyük desteğiyle sportif faaliyetlerde kullanılan sürat teknesi ilk kez bu bölgeye getirilerek şehrimize kazandırılmıştır" dedi.

Karaman, bölgeye gelen turistlere en iyi hizmeti vermek için alt yapı çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade ederek, "2009 yılının ilk yarısında burada yapılacak alt yapı sayesinde gelecek olan yerli ve yabancı turistlere en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Almış olduğumuz gezi teknesi yaklaşık 50 deniz mili hızına sahiptir. Bu özelliği nedeniyle çeşitli su sporu faaliyetlerinde kullanılabiliyor. Teknenin kaptanı da yine bu bölgeden bir insan seçilerek aldığı eğitimin ardından görevinin başına getirilmiştir.Türkiye ve bölgemizde bir ilki gerçekleştirerek bu doğal ve tarihi güzelliklerin olduğu mekanda, şehrimize davet ettiğimiz profesyonel sporcularımız sürat teknesiyle yamaç paraşütü gösterisi yapacak" diye konuştu.

Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Demir ise, bölgede başlatılan proje ile birlikte turizm için atağa geçildiğini belirterek, "Bölgede başlatılan projede ilk olarak tarihi mekanları restore ediyoruz. Buraya kazandırılan sürat teknesi sayesinde Zeugma Turizm Havzası'ndaki hayallerin bir tanesi daha gerçekleşmiş oldu. Çünkü biz vapurla 2.5 saate gittiğimiz mesafeyi sürat teknesi sayesinde yarım saatte gezebiliyoruz. Gaziantep'te eğer turizm olacaksa mutlaka bu havzayı gözden uzak tutmamamız gerekiyor. Buraya gelen herkes memnun kaldığı gibi buraya hayran kalmaktadır. İnşallah birlik ve beraberlik içinde bu bölgeyi tamamen turizme kazandıracağımıza inanıyorum. Kentimizi ziyaret eden turistler bu bölge sayesinde bir geceden fazla konaklayacaktır. Bu kendin istenen hedeflere ulaşmayı başaracağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, protokol üyeleri ve basın mensupları sürat teknesiyle Fırat Nehri üzerinde tur attı. Daha sonra gösteri için gelen sporcular sürat teknesiyle yamaç paraşütü gösterisi yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 17:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?