4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Suriye ile güçbirliği

Türkiye tarafında Gaziantep Ticaret Odası ve AB İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM); Suriye tarafında ise Suriye Ticaret Odaları Federasyonu, Suriye-Avrupa İş Geliştirme Merkezi ve Halep Ticaret ve Sanayi Odaları ortaklığı ile Gaziantep, Halep ve Şam’da olmak üzere üç aşamada düzenlenen işbirliği günlerinin ilk ayağı olan Gaziantep bölümü sona erdi.

Yapılan çeşitli toplantı ve panellerden sonra dün firmalar arası iş görüşmeleri gerçekleştirildi. 250 firmanın biraraya geldiği görüşmede karşılıklı ticaret ve işbirliği ağırlık kazandı.

Gaziantep Ticaret Odası’ndan (GTO) yapılan açıklamada, Gaziantep ve Suriyeli firmalar 13 Nisan 2005 Çarşamba günü GTO’da biraraya geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üç aşamalı "Türkiye-Suriye İşbirliği Günleri" organizasyonunun ilk bölümü olan Gaziantep organizasyonu 12 Nisan Salı günü yapılan ve Suriye Devlet Bakanı Mohammed Yehia Kharat’ın da katıldığı toplantı ve panellerden sonra ikinci gün olan 13 Nisan 2005 Çarşamba günü Gaziantepli ve Suriyeli firmalar arasında gerçekleştirilen iş görüşmeleri sona ermiştir. Yaklaşık 250 iş görüşmesinin yapıldığı etkinlikte Gaziantepli ve Suriyeli gıda firmaları tarafından ileriye yönelik faydalı görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Katalog, broşür, fiyat listesi vb. dokümanların yanı sıra ürün örneklerinin de bolca kullanıldığı iş görüşmeleri sırasında her iki ülke firmalarının da karşılıklı ticaret yapma, ortaklıklar kurma ve işbirlikleri gerçekleştirme konusuna büyük önem verdikleri görülmüştür. Somut işbirlikleri, iş bağlantıları ve ticari birliktelikler olarak olumlu sonuçlar getirmesi beklenen iş görüşmeleri, son yıllarda büyük ivme kazanan Türkiye-Suriye ticari ilişkilerine de önemli bir katkı yapmıştır. Gaziantep Ticaret Odası, ABİGEM ve Suriye tarafındaki kurumların işbirliği ile ileri tarihlerde benzer organizasyonlar tekrar edilecektir."

Türkiye-Suriye İşbirliği Günleri, 18 Nisan’da Halep ve 19-20 Nisan tarihlerinde Şam’da tekstil sektöründe gerçekleştirilecek toplantı ve iş görüşmeleri ile devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 17:38:56
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 17:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?