6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Suriye-Türkiye dostluğu için G.Antep'te

Halep Üniversitesi'nde görevli sanatçı Yahya Kaakeh, Türkiye-Suriye arasındaki ilişkileri güçlendirmek için başlattığı gezisinin ikinci durağı olan Gaziantep'te tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Suriye-Türkiye dostluğunu pekiştirmek için Türkiye turuna çıkan Halep Üniversitesi sanatçısı Yahya Kaakeh, bisikletiyle Gaziantep'e geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen zabıta memurları eşliğinde kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen Kaakeh, Gaziantep'i çok beğendiğini söyledi. Suriyeli sanatçı, "Son 6-7 yıldır Türkiye ile Suriye arasında her platformda iyi gelişmeler var. Yaz tatilini bisikletimle Türkiye'nin önemli kentlerini ziyaret ederek, tarihi ve turistik yerlerini
gezerek bilgi alacağım. Gezimin ikinci ayağı olan Gaziantep'te tarihi binalar, türbeler beni çok etkiledi. Türkiye ile Suriye'nin tarihi, kültürü birbirine çok yakın. Bir akademisyen ve sanatçı olarak, Suriye-Türkiye dostluğunu pekiştirmek için yola çıktım. Gaziantep'ten sonra İstanbul, Ankara, Adana ve Yalova'ya gideceğim. Daha sonra deniz kenarındaki illeri ziyaret ederek, gezimi Halep'te noktalayacağım. Türkiye'deki izlenimlerimi, Suriye'deki öğrencilere ve sivil toplum örgütlerine anlatacağım.


İstanbul'da bir basın toplantısı da düzenleyeceğim" dedi.
(

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?