6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Suriye Türkiye işbirliği

Suriye Türkiye işbirliği kapsamında Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası (GESOB) ile Gaziantep Bakırcılar Odası'nın ortaklaşa hazırladığı projelerin tanıtımı GESOB toplantı salonunda yapıldı.


Toplantıya Vali Süleyman Kamçı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Büdeyri, Şahinbey Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can katıldı.


Tanıtım toplantısında açıklama yapan Vali Süleyman Kamçı, Suriye Türkiye İşbirliği kapsamında Devlet Planlama Teşkilatı'nın 10 milyon dolar ayırdığını bunun 5 milyon dolarının kullanıldığını kalan 5 milyon doların ise sivil toplum örgütleri başta olmak üzere projelere kullanılacağını belirtti.


Mesleki eğitimin önemine değinen Kamçı, "Bu kapsamda hazırlanan projelerin hem Suriye ile Gaziantep'in ilişkilerinde hem de Gaziantep'in gelişmesinde faydalı olacağını düşünüyorum. Suriye- Türkiye işbirliği projeleri Gaziantep'in önemini arttıracak" dedi.


Gaziantep'te kalifiye elemanların iş bulma gibi bir sorun yaşanmadığını, bu açıdan mesleki eğitimin çok önemli olduğunu kaydeden Kamçı, mesleki eğitimin geliştirilmesi konusunda ilerlemeler kaydedildiğini ve Gaziantep'in geleceğinin parlak olduğunu söyledi.


Tanıtım toplantısında projelerin uygulanmaya başladığını belirten GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, "Halep'te uygulanan mesleki eğitim sisteminin tanınması ve bu konuda işbirliği geliştirilmesine yönelik hazırlanan " Mesleki Eğitim ve Kültürel Alanda İşbirliği" konulu proje hazırladık. Bu projemizde GESOB üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR yöneticileri, MEKSA eğitmenleri mesleki eğitim merkezleri yöneticileri ve öğretmenleri ziyaretlerde bulunacak. Bir diğer proje ise Gaziantep Bakırcılar Odası tarafından yürütülecek. Gaziantep ile Halep'te gerçekleştirilecek olan Bakırcılık ve Sedefçilik mesleğinin tanıtılmasına yönelik " Bakır İşlemeciliği ve Sedef Kakmacılığı Mesleğinin Tanıtılması, Geliştirilmesi ve Desteklenmesi" projesi uygulanacak" dedi.
Birlik olarak kentteki mesleki eğitimi geliştirmek için çeşitli alanlarda kurslar düzenlediklerini ifade eden Küsbeoğlu, birlik olarak mesleki eğitim okulu yaptırmayı hedeflediklerini ifade etti.


Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Gaziantep Merkez Müdürü İhsan Ercan ise Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında kabul edilen projelerle ilgili bilgi verdi.


Toplantı sonunda GESOB'un çalışmalarına ve hazırladığı projelere verdiği destekten dolayı Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Belediye Başkan Vekili Önder Büdeyri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'a plaket takdim edildi.


Ayrıca ''Trikotaj Sektörü için Konfeksiyon Elemanı Eğitimi'' konulu kursa katılan kursiyerlere belgeleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 12:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?