5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Suriye ve Irak'a yapılan ihracat arttı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, bu yılın ilk 8 ayında Suriye ve Irak'a yapılan ihracatın geçen yıla oranla yüzde 43 oranında artmasını memnuniyet verici bir gelişme olarak değerlendirdi. 

Koçer, yaptığı açıklamada, Haziran ayında Gaziantep'te gerçekleştirilen Irak Uluslararası Fuarı'nın ardından Irak ve Suriye'ye yapılan ihracatın arttığına dikkat çekerek, ''Suriye ve Irak bizim için önemli bir pazar. Gaziantep'in komşu ülkelerle ticaretinin artması, şehrin sanayideki rekabet gücünü artırıyor. Açıklanan rakamlara baktığımızda, Gaziantep'ten gerek Irak'a gerekse Suriye'ye ihracatta ciddi artışlar var. Bu iki ülke hedef ülkelerimiz'' diye konuştu. 

Gaziantep'ten her iki ülkeye yapılan ihracatın bu yılın sonunda 1 milyar doları bulmasını beklediklerini belirten Koçer, ''Komşu ülkelere ne kadar çok sanayi ürünü gönderirsek, pazar gücümüz o kadar çok artar. İşte bugün yakalamış olduğumuz tüm bu gelişmeler, yıllardır beklediğimiz bölgesel işbirliğinin önemli bir sonucu aslında. Komşularla ticaret yapmak her zaman avantajdır. İşte Gaziantep bu avantajı yakaladı ve komşularla ihracatında rekora gidiyor'' şeklinde konuştu. 

Koçer, Gaziantep'in ihracatçı şehir kimliğinin gün geçtikçe daha da sağlamlaştığının açıklanan ihracat rakamlarıyla bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, şunları söyledi: 

''Ocak-Ağustos dönemi içerisinde ortaya çıkan sonuçlara baktığımızda, Suriye'ye olan ihracatın bu dönemde yüzde 89 civarında rekor artış gösterdiğini görüyoruz. Bu artış, Gaziantep'in bölgede ticari ve ekonomik anlamda ne kadar güçlü konuma geldiğini göstermektedir. İhraç edilen ürünler içerisinde özellikle sanayi ürünlerinin öne çıkması, bu anlamda ayrı bir sevindirici gelişme olmuştur"
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 15:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?