6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Suriyeli konsolostan GTO'ya ziyaret

Suriye Başkonsolosu Haıthan Saad, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer'i ziyaret etti.

Suriye ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin değerlendirildiği ziyarette, iki ülke arasındaki ihracatın her geçen gün arttığı belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bir araya gelerek yapmış oldukları görüşmelerin, Suriye ile ticari ilişkilerin gelişmesinde etkin rol oynadığını söyleyen GSO Başkanı Nejat Koçer, ''Türkiye'den, Suriye'ye yapılan ihracatta yüzde 119'luk bir artış var. Suriye'ye yaklaşık olarak 150 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştireceğiz. Bu az bir rakam değildir. Gönderdiğimiz malların yüzde 76'sı sanayi ürünleridir. Global krizin yoğun olarak yaşandığı bu dönemde komşularımızla ilişkilerimizin geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.

Türkiye ile ticari anlamda ilerleyen dönemlerde daha iyi ilişkiler kurulacağına inandığını ifade eden Suriye Başkonsolosu Haıthan Saad ise, ''GSO, ticari ilişkilerimizin gelişmesinde öncelikli rol oynuyor. Dünyanın her yerinde endüstriyel anlamdaki gelişmişlik, aynı zamanda ülke gelişmişliğinin düzeyini belirliyor. Türkiye ile Suriye arasındaki ticari ilişkilerin ilerleyen dönemlerde daha da geliştirilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?