4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Sürücülere bayram uyarısı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, bayram tatillerinde yüzlerce kişinin trafik kazalarında can verdiğini ve bu sebeple sürücülerin bayram süresince daha dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

Peri, yaptığı açıklamada, son yıllarda trafik kazalarında yaşanan can kayıplarının endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti. Peri, "Son yıllarda sadece bayramlarda meydana gelen kazalarda binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bu sebeple sürücüler, bayram süresince daha dikkatli davranmalı. Trafik kazalarında yaşanan maddi kaybın ötesinde çekilen acıların telafisi ve yitirilen canların artık geri getirilmesi mümkün olmuyor. Her bayramda yüzlerce insanımızın trafik kazalarında can vermemesi için sürücülerimizi biraz daha dikkatli olmaya çağırıyor ve araçlarının bakımını yaptırmadan yola çıkmamalarını öneriyoruz" dedi.

İstatistiklerin, trafik kazalarının yüzde 65'inin insana bağlı nedenlerden, yüzde 30'unun ise araçta meydana gelen arızalardan ve yüzde 5'inin ise yol kusurlarından kaynaklandığını gösterdiğine dikkat çeken Peri, "İnsana bağlı trafik kazalarının sebepleri arasında başta gelen hususlar; aşırı hız, hatalı sollama, yorgun ve alkollü araç kullanımıdır. Sürücüler yola çıkmadan önce araçlarının periyodik bakımlarını yaptırmalı, hava koşullarına göre araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalı" diye konuştu.

Peri, trafik kazalarında emniyet kemeri kullananların, kullanmayanlara oranla kazadan yara almadan kurtulma olasılıkların daha yüksek olduğunu ve emniyet kemeri takmanın zorunluluk olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 11:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?