6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sürücülere ilk yardım eğitimi

Gaziantep Alleben Rotaract Kulübü ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün işbirliği ile Sani Konukoğlu Hastanesi Acil Servis Sorumlusu tarafından öğrenci servis şoförlerine ilk yardım eğitimi verildi.
Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu'nda düzenlenen ilk yardım eğitimine çok sayıda öğrenci servis şoförü katıldı. Alleben Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Canan Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, günümüzde kaza oranlarının çok arttığını belerterek, kaza sonrasında kişilerin hayatta kalması için yapılacak ilk yardımın da büyük önem taşıdığını söyledi.


Kaza sonrasında doğru ilk yardım müdahalesinde bulunulmadığı için kaza sonrası ölüm oranlarının yüzde 20 arttığını ifade eden Şahin, "Alleben Rotaract Kulübü olarak özellikle geleceğimizi emanet ettiğimiz, çocuklarımızı taşıyan öğrenci servisi şoförlerine ilk yardım eğitimi düzenledik. Onların ilk yardım konusunda bilinçlenmesi çocuklarımızın sağlığı için çok önemli. İlk olarak öğrenci servis şoförlerine yönelik ilk yardım eğitim düzenledik. İleriki günlerde dolmuş, otobüs ve kamu hizmeti veren diğer şoförlere de ilk yardım eğitimi düzenleyeceğiz" dedi.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Acil Servis Sorumlusu tarafından öğrenci servis şoförlerine yönelik verilen ilk yardım eğitiminde dolmuş, otobüs, servis şoförlerinin mutlaka ilk yardımcı olması gerektiği vurgulandı.
Eğitimde şoförlere kazalarda ilk anda neler yapılabileceği hakkında bilgi verildi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 15:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?