6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sürücülere psiko-teknik apor uyarısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri ve Fahri Trafik Müfettişleri Gaziantep Şubesi Kurucu Başkanı Mesut Ölçal, yolcu ve yük taşıyan sürücülerin her beş yılda bir psiko-teknik değerlendirme testinden geçmelerinin zorunlu hale geldiğini bildirdi.
Ölçal, yaptığı açıklamada, 2009 yılı başından itibaren uygulanacak yönetmelik gereği sürücülerin para cezasına maruz kalmamaları için 2008 yılı sonuna kadar psiko-teknik raporlarını almaları gerektiği uyarısında bulundu.

Ölçal, “Ulaştırma Bakanlığı’nca hazırlanan ve 25.02.2004 tarih ve 28384 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 60’ıncı maddesinin (e) bendi hükümleri gereği, yolcu ve eşya taşımacılığı işini yürüten kişilerin her beş yılda bir psiko-teknik değerlendirme testinden geçmeleri zorunlu hale gelmiştir. Sürücülerin, almakla zorunlu oldukları bedeni ve psiko-teknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren sağlık raporu ile ilgili uygulamaya 01.01.2009 tarihinden itibaren başlanacak. Raporu olmayan sürücülere para cezası uygulanacak. Bu sebeple yolcu ve eşya taşımacılığı yapan sürücülerin psiko-teknik raporlarını 2008 yılı sonuna kadar almaları gerekmektedir” dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 15:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?