6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Taksiciler günlerini hüzünlü kutladılar

Türkiye genelinde 10 Temmuz günü kutlanan taksiciler gününü Gaziantepli taksiciler hüzünlü kutladı.


Demokrasi Meydanı'nda başlayan kutlamalarda Atatürk heykeline çelenk koyan bir grup taksici saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudular. Ardından Gaziantep Şoförler ve Taksiciler Derneği Başkanı İsa Gülşen bir açıklamada bulunarak, taksici esnafının yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu güzel gününü sevinç içinde kutlayamadığını belirtti.


Gülşen, Gaziantepli taksici esnafının sıkıntılarını dile getirerek, "Bizlere sahip çıkan bir kurum ya da kuruluşumuz bulunmuyor. Taksici esnafı olarak para kazanamıyoruz . Araçlarımız dökülüyor, fakat ekonomik sıkıntılar nedeniyle araçlarımızı değiştiremiyoruz. Maalesef Gaziantep'te özellikle bayanlar taksi kullanmaya korkuyorlar. Taksicilerden vatandaşımıza hiç bir zarar gelmez, halkımız bunu bilmelidir. Taksiciler fazla para alıyor gibi bir intiba söz konusu, taksiciler belirlenen tarifeler üzerinden taksimetre ne yazdıysa o kadar para alır. Fazla para alınması söz konusu değildir" dedi.


Gaziantep'te 30 yıldan buyana taksicilikte hiç bir ilerleme yaşanmadığını ifade eden Gülşen, "Bizlerin de geçindirmek zorunda olduğu ailelerimiz var. Bu nedenle yetkililerden destek ve iş bekliyoruz" dedi.
Basın açıklamasının ardından taksiciler Gaziantep caddelerinde tur atarak günlerini kutladılar.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 18:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?