6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tarihi dokular geri dönüyor

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, ilçe genelinde cami etrafındaki işgallerin kaldırılması ve tarihi dokunun ortaya çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında, Yavuzlar Cami bahçesinde bulunan ve boşaltılan 6 işyerinin yıkımı yapılarak caminin etrafını açıldı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, “Geçmişi yüzyıllara dayanan tarihi camilerin etrafındaki işgalleri kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Yapılan yıkımlar ve düzenlemelerle, tarihi dokuları ortaya çıkarmış oluyoruz. Yıllar önce Yavuzlar Cami bahçesine yapılan altı adet dükkan, semt sakinlerinin isteği üzerine boşaltılarak yıkımı yapıldı. Bu bölgede yeşil alan düzenlemesi yapılarak güzel bir görünüme kavuşturulacak. Belediye olarak camilerin etrafının açılması ve tarihi eserlerin işgallerden kurtarılması konusunda büyük çaba sarfediyoruz. Saçaklı, Çamlıca, Ulucanlar, Türktepe, Hoşgör, Mevlana, Ersoy, Hacıveli, Karatarla, Balıklı, İhsanbey ve Kurtuluş camilerinin etrafında gerekli kamulaştırma ve yıkım çalışmaları yapılarak etrafları açıldı” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?