6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tarihi eserler restore ediliyor

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, iş merkezlerinden elde edilen kira gelirleri ile tarihi binaların restorasyon çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Güven, yaptığı açıklamada, çok iyi kira geliri elde ettiklerini ve hedeflerinin 2009 yılı sonunda kira gelirlerini 5 milyon YTL'ye çıkarmak olduğunu belirtti. Güven, "Vakıflara ait olan iş hanları hizmete girdi. Çok iyi kira geliri elde ediyoruz. İkinci iş merkezi de faaliyete geçti. Bir de halk arasında et hali olarak bilinen tarihi Zincirli Bedesten'in restorasyon çalışmaları bitti. Ramazan sonrası faaliyete geçecek. Burasını, Gaziantep'in hem ticari hayatına canlılık getirecek, hem de yerli ve yabancı turiste hizmet edecek bir iş merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. El sanatları, kuyumcu, gümüşçü ve hediyelik eşyaların satışının yapılacağı 74 dükkanlı bir iş merkezi olacak. Restorasyonu çok güzel yapıldı. Gaziantep'e yakışır bir iş merkezi oldu. Buradaki 74 dükkanı Ramazan ayından sonra ihaleye çıkartacağız. 2006 yılı sonunda göreve başladığım zaman, yıllık kira gelirimiz 800 bin YTL'ydi. Şu an gelirimiz 2,5 milyon YTL'ye yükseldi. Bizim bölge olarak hedefimiz 2009 yılı sonunda kira gelirimizi 5 milyon YTL'ye çıkarmaktır" dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yıllardan beri varolan gayrimenkullerini daha iyi değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Güven, "Yıllardan beri varolan bu gayrimenkullerin ne vakıflara bir geliri vardı. Ne de ekonomiye kazandırılmıştı. Bunun yanında kira gelirimizi arttırdığımız gibi Gaziantep'te iş istihdamı sağladık. Bugün bir iş merkezinde en az 200 insanımız çalışıyor. Bu yönde de çok büyük fayda sağlıyoruz. Yatırım olduğu zaman ilin ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. Biz vakıflar olarak tarihi eserleri restore ederken, bir yandan da vakıf gelirlerini arttırarak restorasyona giden parayı da bu gelirlerden karşılamış oluyoruz. Çünkü biz yılda 800 bin YTL kira geliri ile 2007 yılında Gaziantep'te restorasyon çalışmaları giderimiz 13 milyon YTL'dir. Yani gelirin 13 katı bir harcama yapmışız. Bu da başka bölgelerden ve genel müdürlükten karşılanmıştır. Aslında hedefimiz restorasyona harcadığımız parayı kira gelirlerinden karşılamaktır. Hedefe doğru gidiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?