6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tarihi eserlere köylü bekçilik ediyor

Gaziantep'in Araban ilçesi Gökçepayam Köyü meydanında bulunan tarihi eserler, ilgi bekliyor.


Köy sakinleri, çocukların oyuncağı haline gelen tarihi eserlerin, ilgisizlikten ve bakımsızlıktan dolayı tahrip olduğunu belirttiler. Köy sakinlerinden Ali Karçak, 61 yaşında olduğunu ve kendini bileli köy meydanında atıl durumda ilgisiz olarak duran tarihi eserlere bugüne kadar ilgi gösterilmediğini kaydetti.

"Tarihlerini bilmediğimiz ancak köyümüzün meydanında yüz yıllardır sahipsiz olarak neye yaradığını bile bilmediğimiz içi oyuk etrafında kabartma resimler olan beyaz kayadan oluşan taşın sadece bir tarihi eser olduğunu biliyoruz" diyen Karçak, "Köyümüz meydanında atıl durumda hiçbir yetkilinin gelip koruma altına almadıkları taşın Roma döneminde kalma Lahit Mezar adını koyup kendimiz tarihlendirdik.

Üzerinde okuyamadığımız, anlamadığımız dilde yazılmış bir de tarihi çeşmemiz var. 5-6 yıl öncesine kadar su akan tarihi çeşmede köyün tüm su ihtiyacı karşılanırdı, şimdi suyu da kuruyan köyümüz meydanındaki atıl durumda kendi kaderlerine terk edilerek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Yetkilileri, tarihi eserlere sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

..
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 11:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?