6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tarihi eserlerimize sahip çıkalım

Araban ilçesine bağlı Elif Beldesi Belediye Başkanı Cuma Altınbaş Elif Beldesi’ndeki tarihi eserlerin korunmasını istedi.

Altınbaş, Elif Beldesi ve çevre köylerdeki Roma Dönemi’ne ait tarihi eserlerin, dış tahribatlara direnerek günümüze kadar geldiğini ama buradaki tarihi Anıt Mezarların daha fazla tahribatlara dayanamayacağını söyledi.

Yetkililerden bölgede bulunan Roma Dönemine ait çok önemli tarihi eserlerin korunması için yardım isteyen Altınbaş, “Bu tarihi eserlere bir an önce sahip çıkılmalı. Bakım, onarım ve restorasyonu yapılmalı. Koruma altına alınmazsa çok yakın bir gelecekte bölgede tarihi eser adına bir şey kalmayacak. Tarihi Anıt Mezarlar başta olmak üzere, kiliseler ve mağaraların yetkililer tarafından tespit kontrolleri yapılmalı. Roma Dönemi’nden günümüze kadar gelen tarihi anıt mezarların gerekli restorasyon çalışmalarının yapılmalı ve bölgemizin tarih turizmine açılması gerekiyor. Aksi halde bu güne kadar ilgisiz, bakımsız ve korumasız bırakılan tarihi eserlerimiz, çok yakın bir gelecekte yok olup gidecek. Tarihi eserlerin kurtarılması için gerekli çalışmaların çok geç olmadan yapılması gerekiyor. Yetkililerimiz çok değerli tarihi eserlerimizi yerinde görsünler’’dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 14:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?