5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Tarihi hanın terasında otopark

Gaziantep'te bulunan 250 yıllık Yeni Han'ın teras katı, sahibi tarafından otopark olarak işletiliyor. 

Şekeroğlu Mahallesi Güceyli Sokağı'nda bulunan ve 1993 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tarihi yapı olarak tescil edilerek korumaya alınan 250 yıllık Yeni Han'ın üstünde park halinde bulunan araçlar, ilginç görüntü oluşturuyor. 1750'li yıllarda yapıldığı sanılan ve 2 kattan oluşan Yeni Han'da şu anda 65 halı mağazası faaliyet gösteriyor. Zemin katındaki odalar zamanında depo ve ahır olarak, üst kattaki odalar ise yolcuların konaklaması için kullanılan han, zamanla önü ve yan taraflarına yapılan binalar arasında kaldı.
Yeni Han'ın teras katını otopark yaparak çalıştıran Ömer Asım Çelikel, otoparkın han esnafı tarafından kullanıldığını belirterek, ''Handa bulunan tüccarlarımız buraya kendi araçlarını park ediyor. Burası ruhsatsız çalışan bir yer değildir. Gerekli olan tüm evraklar ve izinler yetkili mercilerden alınmıştır. Handa bulunan esnafımız dışında hiçbir araç buraya gelip park etmez'' diye konuştu. 

Yeni Han Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaleoğlu ise hanın üzerinde bulunan otoparkın han esnafına hiçbir zararı olmadığını ve aksine esnafın bu imkandan faydalanarak otopark sorununu çözdüklerini söyledi. 

Han yönetim kurulu üyesi olan ve aynı zamanda han içerisinde işyeri bulunan Kemal Tatar da kendileri için otoparkın bir sorun olduğunu, bulundukları semtin sokaklarının dar olması nedeniyle park yeri bulamadıklarını, bundan dolayı hanın üzerinde böyle bir otopark bulunmasının kendilerinin yararına olduğunu belirtti. 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 11:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?