6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tarihi kale restore ediliyor

Gaziantep Kalesi'nin restorasyon çalışmaları sürüyor.


Kale'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Restoratör Mimar Gonca Gül, “Biz Gaziantep Kalesi'ndeki mevcut yapıyı gün yüzüne çıkaracağız. Ciddi önlemler alarak işe başladık. Şu an hafriyat çalışması yapıyoruz. Nebati toprak atılıyor ve bitki temizliği yapılıyor. Bu çalışmalar bittikten sonra Müze Müdürlüğü'nün takibinde, arkeolog arkadaşların yardımı ile projeye uygun şekilde kazı çalışmalarına başlayacağız” dedi.


Şantiye Şefi Yardımcısı Nilgün Kesikçimert ise, ''Kalenin restorasyon projesini İl Özel İdaresi ile İl Kültür Müdürlüğü ortak hazırladı. Çalışmalarımız, Anıtlar Müdürlüğü'nün kontrolünde devam ediyor. Kale'nin restorasyonunda 59'u işçi ve 4'ü teknik personel olmak üzere toplam 63 kişi çalışıyor. Kalenin dik olması ve hava sıcaklığının da yüksek olması çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor. Restorasyon çalışmaları 1 yıl sonra bitecek'' diye konuştu.


Kalede sürdürülen peyzaj çalışmaları hakkında bilgi veren Sorumlu Sait Özkaya, ''Kalenin etrafına şu an sarmaşık fidanları dikiyoruz. Çalışmalarımız 1 hafta sonra bitecek” şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 10:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?