5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Tarihi yapılar restore ediliyor

Gaziantep'te, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kültürel Mirası Geliştirme Programı çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) fonlarından sağlanan 1 milyon 100 bin Euro'luk hibeyle 3 tarihi bina restore ediliyor. 

Program kapsamında, ihaleleri gerçekleştirilen tarihi Naip Hamamı, Kır Kahvesi ve Antep Kalesi yanındaki taş binada restorasyon çalışmalarının başlaması nedeniyle tanıtım kokteyli düzenlendi. Kokteyle Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, AB Teknik İşler Koordinatörü Michael Jay, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu ve davetliler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kokteylde yaptığı konuşmada, tarihi binaların restore edilmesinin Gaziantep turizmine katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Güzelbey, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi Antep Kalesi çevresinde çevre düzenlemesi yapacaklarını kaydederek, ''742 metrekarelik Naip Hamamı, hamam kültürünün yaşatılması amacıyla restore edilip halkın hizmetine açılacak. Kalenin sur duvarına bitişik taş bina ise butik otel olarak düzenlenecek. Burada konaklamanın yanı sıra Gaziantep yemekleri sunan bir lokanta ile yerli ve yabancı turistlere dünyaca ünlü mutfağımızın lezzetlerini de yaşatmayı hedefliyoruz. Tarihi Kır Kahvesi ise restorasyondan sonra turistik kahve olarak hizmet verecek. Burada geleneksel içeceklerin sunulduğu, oyunların oynandığı farklı bir atmosfer yaratılacak'' dedi. 

Güzelbey, Gaziantep'in tarihi ve kültürel bir merkez konumunda olduğunu ve yapacakları çalışmalarla kentin bu konumunu güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 12:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?