6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tarlada çalışan kadınlara sürpriz

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Gaziantep Şubesi üyesi ziraat mühendisi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Nizip ilçesine bağlı Uluyatır beldesindeki kadınları ziyaret ederek çiçek verdi.

Uluyatır Beldesi'ni ziyaret ederek tarlada çalışan kadınlara çiçek veren üyeler adına açıklama yapan ziraat mühendisi Özgül Yazıcı, "Ziraatla özdeşleşen kadınların, kadınlar gününü kutlamanın anlamlı olacağı düşüncesiyle böyle bir etkinlik düzenledik. Kadınların meslek alanlarını çeşitlendirmek ve geliştirmek için, özel amaçlı meslek eğitim geliştirme merkezleri kurulmalıdır. Kadınlara karşı her türlü şiddet, taciz ve onur kırıcı eylemlerden uzaklaştırılıp, eğitici ve koruyucu hukuki çalışmalar yapılmalıdır. Çalışma yaşamında kadınlara karşı mevcut her türlü ayrımcılık kaldırılarak, iş için değerlendirme ile işe girişte kadın ve erkekler arasında eşit ölçümlerin kullanılması sağlanmalıdır'' dedi.

Tarlada çalışan Hatice Ağca isimli kadın bugünün Kadınlar Günü olduğunu bilmediğini ve hayatında ilk defa böyle bir kutlamayla karşılaştığını belirtti. Eşinin bu tür kutlamalar yapmadığını anlatan Ağca, ''Ben ancak dayak yerim, eşim böyle şeyleri bilmez'' dedi.

Saibe Gündoğdu da ''30 yıldır tarlalarda çalışıyorum. Benim kocam böyle şeyler bilmez, bana zeytin dalı verir ama zeytin dalıyla beni döver. Ben olmadan tarlaya eşim asla gitmez. Ancak beni tarlaya getirir çalıştırır. İş yaptığımız için hep tarlalara götürülüyoruz. Biz de kadın, erkeğin en büyük silahıdır'' diye konuştu.

Kadınlardan Gürcü Sağlam ise hemcinslerinin aksine eşinin kendisini çalıştırmadığını ifade ederek, Kadınlar Günü'nü bilmediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 18:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?