5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Tarlada trafik eğitimi

Araban İlçesi'nde Jandarma Trafik Timleri, traktör sürücülerine yönelik eğitim çalışması başlattı. 

Köyleri tek tek gezen jandarma timleri tarlalarda çalışan traktör sürücülerine trafik dersi vermeye başladılar. 

Araban İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı, karayolunda meydana gelen trafik kazalarında en çok kusurlu oldukları belirlenen traktör sürücülerine yönelik eğitim çalışması başlattı. Traktör sürücülerini bilgilendirmek amaçlı harekete geçen jandarma timleri, tarlalarında çalışan traktör sürücülerini tek tek dolaşarak trafik kurallarını anlatıyor. Bölgedeki trafik kazalarını önlemek amacıyla başlatılan eğitim çalışması kapsamında traktör sürücülerine; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununda yazılı bulunan, sürücü belgeleri ve sınıfları, gece ve gündüz şartlarında traktörlerde ve römorklarda bulunan ışık, far ve reflektörlerin önemi, sigortanın tanımı ve işlerliği ile ilgili bilgiler veriliyor. 

Tarlada çalışırken karşılarında jandarma trafik timlerini gören çiftçiler, aldıkları eğitimle trafik konusunda daha bilinçli hale geldiklerini ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 13:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halil İbrahim Özer IP: 85.99.200.xxx Tarih : 18.12.2006 17:32:59
Bunu Yaptıklarınıza herkes Çok Sevindi Çünkü Köylerde Kaza Çok Oluyor Birde Bu sitede Emegi Geçenlere Çok Teşekkür Ediyorum Halil İbrahim Özer