1
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİANTEP

Tecavüzcüye ibretlik ceza!

Gaziantep'te 5 yaşındaki F.D.'ye tecavüz edip, boğarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan 18 yaşındaki V.Y., 41 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

15 Mayıs 2011'de merkeze bağlı Aydınlar Mahallesi'ndeki bir düğün töreninde oyun oynarken ortadan kaybolduktan sonra cesedi evlerinin önüne atılan F.D.'nin, cinayet zanlısı olarak V.Y. yakalanıp, tutuklandı.

Gaziantep 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'çocuğa taciz ve cinayet' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan V.Y.'nin karar duruşmasında, taraf avukatları ve öldürülen F.D.'nin ailesi hazır bulundu. Duruşmada söz alan D. ailesinin avukatı, cezanın en üst sınırdan verilmesini ve indirim yapılmamasını talep etti. Son sözleri sorulan sanık V.Y. ise pişmanım dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık V.Y.'yi 'kasten adam öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra suç tarihinde 15-18 yaş grubunda olması nedeniyle sanığın cezasını 24 yıl hapis cezasına çevirdi.

Mahkeme ayrıca, 'cinsel istismar' suçundan 8 yıl, 'özgürlüğü kısıtlama' suçundan 8 yıl ve maktulün cebindeki 25 kuruşu aldığı gerekçesiyle de 'hırsızlık' suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşma sonrası baba Z.D., mahkemenin verdiği karara itiraz edeceklerini, katil zanlısı V.Y.'nin ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

...
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2013 Cumartesi 19:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?