6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Tek Adımda Yatırım'ın yolu

Gaziantep Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'Tek Adımda Yatırım Bürosu' yurt içinden ve yurt dışından Gaziantep'te yatırım yapmak isteyen girişimcilere yardımcı olacak.


Tek Adımda Yatırım Bürosu'nun başkanlığını üstlenen Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Durdu, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Tek adımda yatırım bürosu ile yatırımcıların işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda istihdam oluşturacak girişimcilerin önünden bürokratik engelleri kaldırmalıyız" dedi.
Büronun kurulma amacının yatırım yapacak girişimcilere yön göstermek olduğunu kaydeden Durdu, "Yurt içinden ya da yurt dışından gelen ve ya Gaziantepli girişimcilere şehrimizde yapacakları yatırımlarla ilgili olarak 'Tek Adımda Yatırım Bürosu' ile işlerini kolaylaştıracağız. Yapacakları yatırımlar için yol gösterici ve yardımcı olacağız. Mevzuat, krediler, teşvikler konusunda bilgilendirme yapacağız. Aynı zamanda Gaziantep'te hangi sektörlerde yatırım yapılabileceği konusunda da danışmanlık hizmeti vereceğiz" diye konuştu.


Durdu, büroya başvuruda bulunan girişimcilere kar edilecek sanayi dalları ve Gaziantep'te gelişmekte olan sektörlerle ilgili bilgi vererek, girişimcilere karar verdikleri yatırımla ilgili gerekli bürokratik işlemlerinde de yardımcı olacaklarını kaydetti. Girişimcilerin diğer daire ve müdürlüklerle olan işlemlerini de takip edip, işlemlerini hızlandıracaklarını vurgulayan Durdu, "81 ilde açılan Tek Adımda Yatırım Büroları ile istihdam sağlayacak yeni işletmelerin kurulmasını kolaylaştırmak için çalışacağız. İstihdam oluşturacak girişimcilerin önünden bürokratik engelleri kaldırmalıyız" şeklinde konuştu.


Gaziantep'te yatırım yapmayı planlayan girişimcilere çağrıda bulunan Durdu, “Gaziantep'te yatırım yapmak isteyen girişimcileri Gaziantep Valilik binasında bulunan Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesindeki büromuza bekliyoruz.Ayrıca bize 231 26 64- 231 35 18 nolu telefonlardan ulaşabilirler.İsteyenler 231 00 25 nolu fax ve internet sitemizden de bizimle bağlantı kurabilirler" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 10:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?