6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tek hayali iyileşip asker olmak

Gaziantep'te 5 yıl önce kapıldığı amansız hastalık nedeniyle her geçen gün eriyen 25 yaşındaki Halil Yıldız'ın en büyük hayali, sağlığına kavuşarak askerliğini yapmak.

Güzelvadi Mahallesi'nde ikamet eden Yıldız ailesinin 25 yaşındaki oğulları Halil Yıldız, 5 yıl önce kapıldığı amansız hastalık yüzünden her geçen gün eriyor. El titremesiyle başlayan hastalık nedeniyle hareket edemez hale gelen Yıldız'ın en büyük hayali ise iyileşerek vatani görevini yapmak.

Anne Naciye Yıldız oğlunun durumu karşısında tıbbın çaresiz kaldığını ifade ederek, "Oğlum daha önceleri sağlıklıydı, hiçbir sorunu yoktu ve ailenin ekonomisine katkı sağlamak için çalışıyordu. Daha sonra elleri titremeye başladı ve bir süre sonra ayağa kalkamaz hale geldi. Oğlumun tedavisi için buradaki hastanelere başvurduk ama teşhis konulamadı. Daha sonra oğlumu alarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ne götürdüm. Burada da yapılan tahlillerden hiçbir sonuç alamadık. Daha sonra Ankara Numune Hastanesi'ne gittik ve burada doktorlar sadece daha önce yapılan tahlillere bakarak çaresiz olduklarını söyledi. Son olarak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giderek oğlumun kasılan elleri için çare aradık. Burada ellerine ve ayaklarına takılacak platinler için yaklaşık bin YTL para bulmamız gerekiyordu. Bu parayı bulamadığımız için kasılmayı da önleyemiyoruz. Oğlumun elleri ve ayaklarını sürekli ovarak kasılmayı önlemeye çalışıyorum ama yetersiz kalıyor" dedi.

Oğlunun her geçen gün gözleri önünde eridiğini anlatan anne Yıldız, "5 yıl önce oğlumun askerlik kağıdı gelmişti ve gitmek için hazırlanıyordu. Bu duruma gelince gidemedi. Oğlum şimdi sağlığına kavuşarak vatani görevini yapmak istiyor. Tıbbın çaresiz olması bizleri çok üzüyor. Oğlumun sağlığına kavuşması için doktorlardan ve bilim adamlarından yardım istiyorum" diye konuştu.

Konuşmakta güçlük çeken Halil Yıldız ise gözyaşları içinde sağlığına kavuşmak ve vatani görevini yapmak istediğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 15:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?