6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Teknik elemanlara doğalgaz eğitimi

Gaziantep Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen, ara teknik elemanlara yönelik doğalgaz eğitimleri başladı.

MMO'dan yapılan açıklamada, Gaziantep ekonomisine canlılık getirmesi, hava ve çevre kirliliğini önlemesi, ısınma ve enerjide kullanım kolaylığı sağlaması, diğer yakıtlara göre ekonomik olması gibi birçok avantajı ile artık kısım kısım kent merkezinde doğalgaz kullanılmaya başlandığı belirtildi. Yakın süreçte doğal gaz kullanımının oldukça yaygınlaşmasının beklendiği açıklamada, “Kentimizde, doğalgazın kaliteli, emniyetli, ekonomik, çevreye zarar vermeyecek şekilde vatandaşlarımızın kullanımına sunulması, olası sorun ve kazalar yaşanmaması için doğalgaz sektöründe faaliyet gösterecek herkesin eğitilmesinin ve bilgilendirilmesinin zorunluluğu, tartışılmaz bir gerçektir. Doğalgaz tesisatının, diğer tesisat sistemlerinden farklı düşünülmesi, daha fazla ciddiyet ve önem gerektirdiği unutulmamalıdır. Olası gaz kaçaklarının ve hatalı montajların ciddi boyutlarda maddi ve manevi zararlar doğurabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu sektörde faaliyet gösterecek üyelerimize yönelik, Meslek İçi Eğitim Merkezi tarafından, şubemizce birçok kez, Doğalgaz İç Tesisatı Mühendis Yetkilendirme Kursları düzenlemiş ve yüzlerce üyemiz yetkilendirilmiştir. Amacımız, doğalgaz sektöründe çalışacak olan mühendislerin ilgilendirilmesinin ve yetkilendirilmesinin yanında, sektörde çalışacak olan teknisyenlerin, ara teknik elemanların, tesisatçıların ve tüm ustaların eğitilmesi ve sertifikalandırılmasıdır" denildi.

Açıklamada, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile imzalanan protokol kapsamında, 18 ile 23 Şubat tarihleri arasında Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesi'nde "Doğal Gaz ve Sıhhi Tesisatçılık Kursu" açıldığı belirtildi. Ayrıca, 25 Şubat ile 1 Mart tarihlerinde ise "Çelik Boru Kaynakçılığı Kursu"nun yapılacağı bildirilen açıklamada, talep oldukça kursların devam edeceği vurgulandı.

Bu arada, kurslara katılmak isteyenlerin, MMO veya Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesi'ne başvurmaları gerektiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 15:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?