4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Tekstil sektörü kan ağlıyor

Gaziantep'te, tekstil sektörünün bitme noktasına geldiği belirtildi. 

Genel-İş Sendikası Gaziantep Şubesi Başkanı Muzaffer Subaşı, Gaziantep'in dört tarafının teşvik kapsamına alınan illerle çevrildiğini ve bundan dolayı kentin can damarı olan tekstil sektörünün bitme noktasına geldiğini söyledi. 

Genel-İş Sendikası Gaziantep Şubesi Başkanı Subaşı, teşvik kapsamında olan çevre illerdeki yatırımcılarla Gaziantep'teki yatırımcılar arasında yüzde 40 maliyet farkı olduğunu bildirdi. Subaşı, tekstil fabrikalarının işçilerin alacaklarını ödeyemez duruma geldiğini, işsizlik oranının ise yüzde 20'ye ulaştığını anlattı. 

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nın Gaziantep Şubesi Başkanı Subaşı, "Bu durum sendika olarak bizi zora sokuyor. İşverenler zam taleplerimizi karşılayamıyor. Böyle olunca işverenle aramızda uyuşmazlık kaçınılmaz hale geliyor" dedi. 

Fabrikaların önüne satılık yazılarının asıldığını anlatan Subaşı, şöyle konuştu: "Bankalar borçlarını ödeyemez duruma gelen fabrikalara el koyma noktasındadır. Tekstile yeni bir kan verilmediği taktirde Gaziantep'te tekstil sektörü bitme noktasındadır. Böyle giderse işsizlik yüzde 50'ye çıkacak. İşsizliğin bu kadar yoğun olduğu bir yerde hırsızlığın önüne geçmek mümkün değil." 

İşverenlerin devlet ve hükümetten bir şeyler istemek yerine işçinin hakkından kesmeye çalıştığını iddia eden Subaşı, sözlerine şöyle devam etti: "Teşvik sonuçlarının sorumlusu işçiler değil. Gaziantep'te tekstil sektörü bitiyor. İşveren ve işçi mutsuz. Başpınar'da fabrikalar kan ağlıyor. Çalışan işçi de sendika da zor durumda. Gaziantep'in bir an önce teşvik alan iller arasına alınması gerekiyor. Gaziantep'e ihanet ve haksızlık ediliyor. Diğer illerle rekabet etme şansı elinden alınmıştır. Hükümetin acilen bu konuda tedbir alması gerekiyor. Aksi taktirde çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalınacaktır."
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 11:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?