6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tekstildeki duraklama devam ediyor

Gaziantep Tekstil Sanayi İşverenleri Derneği (GATSİD) Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu, tekstil sektörünün 2007 yılında en kötü dönemini geçirdiğini bildirdi.

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, tekstil sektöründe Eylül 2000'de başlayan ve şu ana kadar devam eden bir duraklama dönemi yaşandığını belirtti. Konukoğlu, "Tekstil sektörü en kötü dönemini 2007 yılında yaşadı ve adeta sektör dibe vurdu. Tekstilden vazgeçmek mümkün değil, ancak ayakta kalabilmek adına yenilikçilik ve ürün geliştirme zorunlu hale geldi. Tekstil mutlaka yükselişe geçecektir" dedi.

Birçok firmanın gelişmeleri doğru okuyarak Ar-Ge'ye önemli kaynak ayırdığını kaydeden Konukoğlu, ''Tekstil sektörü, dibe vuracağı kadar vurdu zaten. Daha ne olacak ki? Önümüzdeki süreçte tekstilin bitme şansı yok. Mutlaka bir yükselişe geçecek. Tekstili elimizin tersiyle itip; öldü, bitti deme şansımız yok. Çünkü tekstil her zaman ufku açık bir sektör. Ama önemli olan yenilikçi olmak, ürün geliştirmek. Türkiye'de bundan önce tekstil firmalarının hiçbiri Ar-Ge'ye para harcamazken şimdi hepimiz çatır çatır para harcıyoruz. Yeni ürünler ortaya çıkartıyoruz, rakiplerimizi ekarte ediyoruz' 'diye konuştu.

Tekstil sektöründe yabancı ortaklık kurmanın çok zor olduğunu ifade eden Konukoğlu, Sanko Holding'in 2008 yılında tekstil sektöründe yatırımının olmadığını söyledi. 2008'i daha çok küçülerek, modern üretim yöntemlerine geçerek ve ürün geliştirerek atlatmayı istediklerine dikkat çeken Konukoğlu, tekstilde eski ve otomasyon olmayan bölümlerinin büyük kısmını kapattıklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?