4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Telekom çalışanları grevde

Türk Telekom ile sendika arasındaki toplu iş sözleşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine Gaziantep'te greve başlayan Haber-İş Sendikası'na üye 514 Türk Telekom çalışanı, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Kültür Parkı içerisinde toplanan Türk Telekom çalışanları adına bir açıklama yapan Haber-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Tabur, hükümetin Türk Telekom çalışanlarının haklı taleplerini görmezlikten gelerek Türkiye'ye ve Türk Telekom işçisine tarihinde bir ilki yaşattığını öne sürdü.

Tabur, "Türk Telekom yetkilileri, işçilerin aldığı ücretler arasında kendilerinin oluşturduğu dengesizliğin faturasını işçilerimize ve sendikamıza ödetmeye kalkmıştır. Bugün geldiğimiz nokta artık sözün bittiği, eylemin başladığı yerdir. Grevi son ama en etkili çare olarak gören sendikamız, toplu sözleşmeyi masa başında karşılıklı diyalog ile çözme fırsatını kaçıran Türk Telekom yönetimi ile ilgili değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyor. Grevimizin, sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasına katkı sağlayacağını umuyoruz. Grevin Türk işçi hareketine ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Haber-İş Sendikası'na üye Türk Telekom çalışanları davul zurna eşliğinde halay çekti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 15:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?