6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Telekom projelerine devam ediyor

Türk Telekom Gaziantep İl Müdürü Muhammet Katmer, 2008 yılında gerçekleştirilen ve devam etmekte olan projeleri anlattı.

İletişim teknolojilerinin en ücra köşelere kadar uzandığını ve bu sayede dünyanın küresel bir köy haline geldiğini söyleyen Türk Telekom Gaziantep İl Müdürü Muhammet Katmer, Gaziantep'te gerçekleştirmiş oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Katmer, ''Vatandaşların ilgisi telefon ve ADSL gibi teknolojik ürünlere aynı oranda yansımıyor. Özellikle ilçelerimiz Nizip ve İslahiye’yi ayrı tutsak bile şehir merkezi dışında yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeyinden dolayı ADSL'ye olan talep çok az. Biz bunu dikkate alarak il merkezleri ile köyler arasındaki sayısal uçurumun ortadan kalkması için önemli bir adım attık. Bu adımların en önemlisi bütün köylerimizdeki santralleri değiştirmek oldu. Eski santralleri kaldırıp yerlerine sayısal santraller koyduk. En ücra köydeki vatandaşlar bile ADSL teknolojisi ile istedikleri bilgiye internet sayesinde ulaşabilmektedir. Yani dünya teknoloji sayesinde küresel bir köy haline gelmiştir. Yalnız herkesin internet kullanımına gücünün yetmeyeceğini düşünerek en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birini gerçekleştirdik. İlçe kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla işbirliği yaparak ücretsiz internet evleri açtık. Ücretsiz internet evlerinden vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz güvenilir bir şekilde faydalanmaktadır'' dedi.

Çalışmalarında çevreye duyarlı davrandıklarını ve 100 bin ağaç dikmek için harekete geçtiklerini belirten Katmer, ''2008 yılında küresel ısınma dünyanın en önemli sorunu olarak gündeme geldiğinde, müşterilerimize gönderilen faturaların binlerce ağaca mal olduğu dikkate alınarak, internet üzerinden ev adresi gibi her aboneye e-posta adresi verdik. Müşterilerimize fatura yerine e-postaya geçin sizin adınıza 100 bin ağaç dikelim dedik. Bu kapsamda ilimizde Kasım ayında 2 bin ağaç dikimi gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Gaziantep'te devam etmekte olan Mobese çalışmalarının da Türk Telekom tarafından sürdürüldüğünü ifade eden Katmer, ''2008 yılı içerisinde devam etmekte olan en önemli projelerimizden birisi de kent güvenlik yönetim sistemidir. Mobese olarak adlandırılan bu projede İl Emniyet Müdürlüğü'nün açmış olduğu ihaleyi kazanmış olup çalışmalarımız devam etmektedir. Suç ve suçluların yakalanması için hayata geçirilecek olan böylesi önemli bir projenin Türk Telekom'un alt yapısı ile tamamlanacak olması yaptığımız hizmetlerin çeşitliliği açısından önem arz etmektedir. Mobese projesi 2008 yılı sonunda tamamlanacaktır. Ayrıca bu proje İstanbul ilinden sonra en kapsamlı mobese projesidir'' şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 10:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?