6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Telgrafta internet dönemi

Gaziantep PTT Başmüdürü İhsan Afşin, Gaziantep'in bütün ilçelerinde e-telgraf sistemine geçildiğini ve vatandaşların artık telgraf göndermek için PTT şubelerine gelmesine gerek kalmadığını söyledi.

Afşin, PTT Başmüdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki birçok ilçeyle birlikte, Gaziantep'in bütün ilçelerinin de e-telgraf sistemine dahil edildiğini belirtti. 2007 yılından bu yana Gaziantep merkezinde e-telgraf sisteminin hizmet verdiğini kaydeden Afşin, "Türkiye genelinde 670 ilçe de sisteme dahil edildi. Telgraf mesajları artık istenildiğinde renkli ve fotoğraflı olarak Internet üzerinden kabul ediliyor ve karşı tarafa Internet üzerinden iletiliyor. Gönderilen telgraf, karşıdaki merkezimiz tarafından dokümana dönüştürülerek vatandaşa teslim ediliyor. Yeni sistem sayesinde telgraf hizmetinde modernleşme ve yenilik yakalandı. Bu uygulamayla vatandaşlar hem zamandan tasarruf edecek, hem de telgraflarını çok daha güvenli bir ortamda istedikleri yere gönderebilecek. İnternet üzerinden gönderilen telgrafların ücreti, vatandaşların telefon faturalarına yansıtılarak tahsil edilecek” dedi.

Vatandaşların 'www.ptt.gov.tr' adresinden telgraflarını yollayabileceklerini kaydeden Afşin, "İnternet sitesindeki e-telgraf kutucuğu kullanılarak telgraf yazılabilecek ve saniyelerle ifade edilebilecek bir zaman diliminde karşı tarafa gönderilebilecek. Vatandaşlarımız artık telgraf göndermek için şubelerimize gelmek zorunda kalmayacak'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?