6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tenisin minik şampiyonu

TTF’nin Gaziantep Tenis İhtisas Kulübü’nde düzenlediği tenis şampiyonasına katılan Cevahir Berke Bozgeyik, 8 yaş erkekler kategorisinde şampiyonluk ipini göğüsleyerek birincilik madalyasını GKV Özel Okullarına taşıdı.

TTF tarafından düzenlenen Türkiye Tenis Şampiyonasına 8 yaş erkekler kategorisinde katılan GKV Özel Okulları 3. sınıf öğrencisi Cevahir Berke Bozgeyik, rakiplerini eleyerek şampiyonluk ipini göğüsledi. Şampiyonluğun en büyük hayali olduğunu ve 8 yaş kategorisinde birincilik elde etmesinde GATİK ve GKV Özel Okullarının büyük desteğini gördüğünü ifade eden şampiyon tenisçi Bozgeyik, “5 yaşından bu yana tenis sporuyla ilgileniyorum. GATİK tesislerinde çalışmalarımı sürdürüyorum. Tenis benim en büyük zevklerimden birisi. Spor yaparken aynı zamanda dinleniyorum. Kendi yaş gurubumda birincilik kazanmak en büyük hedefimdi ve bu hedefe kısa bir süre içerisinde ulaştım" dedi.
Tenis çalışmalarında GATİK’teki hocaları Ali Tok ve Sedat Filiz'in, bugünlere gelmesinde en önemli isimler olduğunu kaydeden Bozgeyik, "GKV Özel Okullarının kurucusu Cemil Alevli ilk tenis oynayan Türkler arasında yer aldığı gibi Gaziantep’e tenis sporunu da kazandıran insandır. Onun yaşam felsefesini örnek alarak bu spor dalında uluslararası arenada da başarılı olmak istiyorum” diye konuştu.

Sporun başlama yaşının önemli olduğuna dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş ise, “Cevahir Bozgeyik okul yaşamında da başarılı bir öğrencidir. Spor yapmayı alışkanlık haline getiren öğrencilerimizin eğitim alanındaki başarıları kadar sosyal ve kültürel alandaki başarıları da çok yüksektir. Çocukların spora başlama yaşı 5-6 olarak belirlenmiş olup GKV Özel Okullarında öğrencilerimizin ana okulundan itibaren spor alışkanlığı kazanması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Cevahir Bozgeyik’in henüz 8 yaşında şampiyonluk koltuğuna oturması bir tesadüf değil, onun gerek okul içerisinde gerekse GATİK bünyesinde yaptığı ciddi çalışmaların sonucudur. Kendisini yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Sınıflarından bir şampiyon çıkarmanın mutluluğunu yaşayan GKV Özel Okulları 3 D sınıfı, öğretmenleri Gülsen Yakar’la birlikte arkadaşları Cevahir Berke Bozgeyik’i kutladılar. Cevahir’in çalışkan bir öğrenci olduğunu ifade eden sınıf öğretmeni Gülsen Yakar da, “Bütün öğrencilerimiz sporun değişik dallarıyla uğraşıyor. Cevahir elde ettiği başarıyla bütün arkadaşlarına örnek olmuştur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?