6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

THY'den kurban derisi açıklaması

Türk Hava Kurumu (THK) Gaziantep Şube Başkanı Erol Yalçın, Kurban Bayramında toplam 12 bin 600 adet deri topladıklarını söyledi. 

Kurban derisi toplama yetkisinin sadece THK'ye ait olduğunu ve bu kurban bayramında da çeşitli kurumlar tarafından kurban derilerinin toplandığını belirten Yalçın, kurban derilerinin toplanmasında herhangi bir sorun yaşamadıklarını ancak toplanan deri sayısının istenilen oranda olmadığını ifade etti. 

Yalçın, ''Bu sene yönetim olarak ilk yılımız olmasına rağmen geçen yıl ile karşılaştırıldığında aynı oranlarda deri topladık. Ancak bu rakamın daha da artması gerekiyor, önümüzdeki sene daha fazla deri toplayacağımıza inanıyorum. THK Gaziantep Şubesi olarak 7 bin 600 adet koyun, 2 bin adet keçi ve 3 bin adet de sığır derisi topladık.Toplanan derilerden elde edilen gelir sadece THK için kullanılmamakta olup, bu gelirin yüzde 50'si sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına, yüzde 10'luk kısmı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na, Türk Diyanet Vakfı'na ve Kızılay'a, yüzde 40'ı da THK'ye verilmektedir'' dedi. 

THK Gaziantep Şube Başkanı Erol Yalçın toplanan deri sayısının az olmasını da araç ve toplayıcı personel sayısının azlığına bağladı. Yalçın, ''Kamu kurumlardan araç ve personel talep ettik ancak deri toplayacak kişiler öğle saatlerinde gelebildiler, bu yüzden deri toplamaya geç başladık. Araç sayısında da yetersiz kaldık. 12 mahalleye sadece 1 toplayıcı araç düştü. Yine de geçen yıl toplanan deri sayısı kadar deri toplamayı başardık'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 16:48:57
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 16:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?