6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tıbbi atık tesisi kuruluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Planma Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından finanse edilen, Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği kapsamında yürütülen Tıbbi Atıkların Sterilizasyonu Tesisi Projesi, Şahinbey Bölgesi Alıçlı Bağlarbaşı mevkiinde hayata geçiyor.

8 ayda tamamlanması hedeflenen proje ile Gaziantep il merkezinde oluşan ve tıbbi atık araçlarıyla toplanan atıkların steril edilmesi için bir sterilizasyon tesisinin kurulması ve sterilizasyonun sağlanması, atıkların evsel atıklarla gömülerek bertarafı amaçlanıyor. Çevreye ve halka verilen hizmet kalitesinin arttırılması önceliği ile yola çıkılan proje, tıbbi atıkların insan, hayvan ve bitki popülasyonu üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırma amaçlı çevreci bir proje.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir milyon 100 bin dolar maliyet ile hazırlanan projenin yüzde 68'lik kısmının Büyükşehir Belediyesi bütçesinden sağlanacağını belirtti. Güzelbey, "Kalan yüzde 32'si ise Devlet Planma Teşkilatı tarafından karşılanacak. Proje ile düzenli depolama yöntemi ile tıbbi atıkların doğaya olası zararlı etkilerinin önlenmesi, tıbbi atıkların Avrupa Birliği normlarına uygun bir şekilde toplanarak imhasının gerçekleştirilmesi ile kamu sağlığının iyileştirilmesi sağlanacak” dedi.

Başkan Güzelbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tıbbi Atıkların Sterilizasyonu Tesisi, insanların ruh ve beden sağlığına, hayvan sağlığına, toprak, doğal bitki örtüsü ve yeşil alanlara, yer altı ve yüzeysel su alanları ile su rezerv sahalarına, toplumun düzeni ve emniyetine zarar vermeyecek, hava yönünden çevre kirliliğini engelleyecek çalışmaları içeren bir projedir. Doğal sulara, sulama sularına ve içme sularına olası enjeksiyöz atık bulaşmaları engellenmiş olmasıyla kamu sağlığı desteklenmiş olacaktır. Uzun vadede düşünüldüğünde çevre kalitesinin arttırılmasıyla ve buna ek olarak yapılacak turizm alt yapı çalışmalarının da hızlanmasıyla turizme de katkıda bulunacaktır.”

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 14:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?