3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Tinerci dehşeti

Tecavüz ettikleri ilköğretim okulu öğrencisini boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen tiner bağımlısı 3 genç yakalandı. Gaziantep’te Emine Ulusoy İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi A.D.'nin tiner bağımlısı gençler tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Okulda sessiz ve öğretmenlerine saygılı bir öğrenci olarak tanınan A.D.'nin cinayetinin sır perdesi aralandı. Yeşilkent Köyü Nohutlu mevkiinde dere kenarında boğazı kesilerek öldürülen A.D., tinerci çetesi tarafından önce tecavüz edilip, sonra boğazı kesilerek öldürüldüğü tespit edildi. A.D.’nin ellerindeki kesikler, çocuğun uzun süre tinercilere direndiğini ortaya koydu.

Okula devamsızlık yapan A.D.'nin ailesinin öğretmenler tarafından uyarıldığı, A.D.'nin bunun üzerine en son 30 Aralık günü okula gidip öğretmenleriyle konuşarak, "Sizlerden özür dilerim. Aileme söz verdim, sizlere de söz veriyorum; bundan sonra devamsızlık yapmayacağım ve derslerime çok iyi çalışacağım" dediği öğrenildi.

Öğretmenleri memnun eden bu karardan 2 gün sonra Beydilli Mahallesi’ndeki evlerinin yanında yapılan düğüne gitmek için çıkan A.D.'yi bir daha gören olmadı. 4 Ocak tarihinde A.D.'nin cesedi jandarma bölgesinde boğazı kesilmiş halde bulundu. Yapılan otopsi sonucunda, A.D.'nin fiili livatada bulunulduktan sonra boğazı kesilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Tinercilerin mekan tuttuğu yerde cesedin bulunması üzerine jandarma, araştırmalarını tinerci gençler üzerinde yoğunlaştırdı. Kısa sürede sonuca giden jandarma, "Çarli" lakaplı Şahverdi Gezici (20), Serçe lakaplı S.Ç. (17) ile A.K. adlı gençleri gözaltına aldı.

 Şahverdi Gezici, suçunu itiraf ederek, "Olay günü tiner çekmiştim. A.'yı her zaman gittiğimiz yere götürdük. Orada bize karşı direndi. S.Ç. ve A.K. ile birlikte tecavüzde bulunduktan sonra öldürdük. O anda kendimde olmadığım için nerede öldürdüğümüzü ve cesedi nereye attığımızı bilmiyorum" dedi.

Yaşları küçük olduğu için S.Ç. ve A.K.’nin ifadelerinin alınamadığı, bu kişilerin ifadelerini savcının alacağı bildirildi. Ancak olayda kullanılan kelebek tipi bıçağın S.Ç. ve A.K.’den çıktığı öğrenildi. A.D.'nin kendisine tecavüz eden kişileri daha önceden tanıdığı ve olay günü de bu kişilerin kendisine tecavüz etmeye kalkışmaları karşısında uzun süre direndiği, bu nedenle elinde bıçak kesiklerinin olduğu belirtildi. Gaziantep Şahinbey İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorguları tamamlanan Şahverdi Gezici, S.Ç. ve A.K. geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 16:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?