6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Tıp Fakültesinin sorunları tartışıldı

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları ile istişare toplantısı düzenledi.

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, şube yönetim kurulu üyeleri ve Tıp Fakültesi Hastanesi işyeri temsilcisi Cuma Kerkez, Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları ile istişare toplantısı düzenledi. Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

Toplantının açılışında konuşan Sağlık-Sen Şube Başkanı Arayıcı, 14 Ekim'de Kurum İdare Kurulu toplantısı öncesi tıp fakültesi hastanesi çalışanları ile bir araya gelerek öncelikli sorunları belirlemek istediklerini söyledi. Daha sonra toplantıya katılanlar sıra ile söz alarak yaşadıkları sorunlarla ilgili bilgi verdi. Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanlarının, en fazla döner sermaye dağıtımındaki adaletsizliklerden şikayetçi olduğu görüldü. Diğer taraftan 4-B statüsünde çalışanların sorunları toplantının önemli bir bölümünü meşgul etti. 4-B statüsünde çalışanlar, özellikle becayiş ve tayin hakkı olmak üzere, bir çok konuda Sağlık Bakanlığı'ndan yeni düzenlemeler bekliyor.

Arayıcı, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla hizmet verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bizler sizlerin temsilcisi olarak 14 Ekim'de hastane yönetimi ile sorunları ve çözüm yollarını görüşeceğiz. Toplantı öncesi sizlerin sorunlarla ilgili görüşlerini de almayı, daha doğrusu dersimizi iyi çalışarak toplantıya girmeyi düşünüyoruz. Ancak şunu da söylemekte yarar görüyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve diğer yöneticilerle son derece iyi bir diyalog ortamı kurmuş bulunmaktayız. Rektörümüzün göreve geldikten sonra daha önce sendikamız tarafından dile getirilen farklı renklerdeki sevk kağıtlarının kaldırılması ve özel odalarla ilgili düzenlemeler de bunun bir kanıtıdır. Sendikamızın bu konudaki taleplerine olumlu cevap vererek, iki önemli sorunun çözülmesini sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve hastane yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Diğer sorunlarımızın da karşılıklı iyi niyet ve diyalog ortamı ile çözüleceğine inanıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 10:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?