6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Toplu iş sözleşmesi

Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışan 398 GAZİBEL personelini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Aslan arasında imzalandı.
Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Önder Büdeyri ile çok sayıda GAZİBEL personeli katıldı.


Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, konuşmasına başlamadan önce İstanbul'da yaşanan terör saldırısını kınadı. GAZİBEL A.Ş. ile 2. dönem iş sözleşmemizi yaptıklarını hatırlatan Aslan, Başkan Asım Güzelbey'e personeline gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
Türkiye'nin altıncı büyük ili olan Gaziantep'in her tarafında Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının emeklerinin olduğunu ifade eden Aslan, "Aslında sizler görünmeyen kahramanlarsınız. Doğumundan ölümüne kadar bu şehirde yaşayan insanların hepsinin her an hizmetindesiniz. Bizim inançlarımızda insanların en hayırlısı insanlara hizmet edenlerdir. Yaptığınız kamu hizmeti açısından sizler de en hayırlı insanlarsınız. Bu kutsallığın bilincinde Gaziantep'e daha çok hizmet etmeliyiz. Daha çok hizmet etmeliyiz ki daha çok kazanalım, haklarımızı daha fazla almanın mücadelesini yapabilelim" dedi.

Aslan, toplu iş sözleşmenin 2 yıl süreli olduğunu kaydederek, “Toplu iş sözleşmesine göre ücret zammı yüzde 12, ikinci yıl da ise enflasyon artı 2 puan şeklinde gerçekleşti. Sosyal haklarda yapılan artışlarla birlikte, maaşlarda genel olarak yüzde 20'lere varan oranlarda artışlar sağlanmıştır" şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, "2008 ile 30 Haziran 2011 yıllarını kapsayan ve 398 çalışanımızı ilgilendiren bir toplu iş sözleşmesi yapılmış ve karara bağlanmıştır. Yapılan sözleşme gereği işçilerimize 1. yıl yüzde 12, ikinci yıl için enflasyon artı 2 puan maaş artışı verilmiştir. Sosyal yardımlar da dikkate alındığında 1. yıl için artış oranının yüzde 20 civarında olduğu görülmüştür. Tabi ki sizin emeğiniz karşılığı aslında bundan çok daha fazla eder. Emeğinizin değerini biliyoruz. Yaptığınız işin ne kadar zor olduğunun da farkındayız. Ama imkanlarımız dahilinde sizlere en iyisini vermeye çalıştık" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Aslan arasında imzalandı.


İmzaların atılmasının ardından ise Aslan, Güzelbey'e kendilerin simgesi haline gelen iki el bulunan bir plaket verdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 17:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?