3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Toplu sözleşmede mutlu son

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında sürdürülen ve 985 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile DİSK Genel-İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan ve DİSK Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Osman Kaplan, 985 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kendilerinin öncelikle belediyeyi düşünmek zorunda olduklarını belirterek, "Bu zor ve sıkıntılı koşullarda karşılıklı anlayış içerisinde olduk. Önemli olan ortak bir noktada buluşmaktı. Biz de bu ortak noktada buluştuk. Her iki tarafa da hayırlı olsun" dedi.

Güzelbey, sözleşmede olmamasına rağmen tüm işçileri hayat sigortalı yapacaklarının da müjdesini vererek, "Belediyemizde çalışan bütün işçiler, mesai saatleri içerisinde, belediyeye girişlerinden mesai bitiminde çıkışlarına kadar hayat sigortalı olacaklar. Ayrıca 3. şahıslara karşı olabilecek kaza ve benzeri gibi durumlarda da hayat sigortasından yararlanabilecekler" diye konuştu.

DİSK Genel-İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan da, Türkiye’nin ve işçi sınıfının yeni bir döneme girdiğini ifade ederek, "Türkiye gerçeklerini göz ardı etmeden, diğer büyükşehir belediyelerinde yapılan toplu iş sözleşmelerini baz alarak anlaşmaya vardık. 2 yıllık yapılan sözleşmenin ilk yılının birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 6 artış sağladık. İkinci yılda ise tüketici fiyat endeksi oranında bir artış olacak. Bizim için önemli olan iş barışının sağlanmasıydı ve bunu da sağladık. Hizmetlerin aksamadan yürütülmesi açısından da toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılması kent halkının yararına oldu" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve sendika yöneticileri daha sonra toplu iş sözleşmesini imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 17:31:31
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 20:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurettin demir IP: 85.98.4.xxx Tarih : 13.03.2005 18:26:59
hay1rl1 olsun der KAZANAN GAZIANTEP OLSUN