6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Toplum destekli polis ekibi görevde

Türkiye'de 50 ilde uygulamaya başlayan Gaziantep'te de 6 pilot bölgede yürütülecek toplum destekli polislik hizmeti tanıtıldı.


Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Mavi Salonda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, toplum destekli polisliğin, halkla ilişkiler anlayışının halkla işbirliğine dönüştürülmüş şekli olduğunu belirterek, "Hedefimiz ilin genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını sağlamak" dedi.


Yılmaz, şehrin güvenliğinin sağlanmasında polis ile halkın birlikte çalışması ve sorumlu olmasının sağlandığı toplum destekli polislik projesi ile güvenliğin sağlanması sorumluluğunun halka benimsetildiğini söyledi.
Suçlarla mücadelede başarılı olabilmenin ön şartının vatandaşın desteğini almaktan geçtiğini ifade eden Yılmaz, "Toplum destekli polislik hizmetlerinde temel amacımız, toplumsal katılımı sağlayan, çevrenin sosyal yapısıyla bütünleşmiş, topluma yakın, kaliteli güvenlik hizmeti sunan ve toplumun güvenlik taleplerine her durumda cevap veren, toplumun her türlü sorununun belirlenerek çözüme kavuşturulmasında, ilgili kurum ve kuruluşların harekete geçirilmesine imkan sağlayan, güvenlik olgusuna bütüncül yaklaşan örnek bir polis modeli oluşturmaktır" diye konuştu.


Gaziantep'te Karataş 1, Karataş 2, Yeditepe, Güneykent, Kavaklık, Binevler mahalleleri olmak üzere 6 pilot bölge belirlendiğini belirten Yılmaz, "Belirlediğimiz 6 pilot bölgede 1 başkomiser, 1 komiser yardımcısı ve 13 polis memurundan oluşan toplum destekli polis ekibi gönüllü görev yapacak. Projenin il geneline uygulanmasına geçildiğinde personel sayısını da arttıracağız" şeklinde konuştu.
Yılmaz, ilin genel güvenliğinin sağlanmasında toplumun katılımını sağlamak amacıyla çalışmaların etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesini, vatandaş-polis ilişkilerinin geliştirilmesini, suçla mücadelenin güçlendirilmesini ve polislik hizmetlerinin yürütülmesinde çağdaş uygulamaların yaşama geçirilmesinin hedeflendiği proje dahilinde çeşitli toplantılar düzenleneceğini ve toplumu bilinçlendirerek kişilerin suç mağduru olmalarını önlemeye çalışacaklarını kaydetti.
15 kişiden oluşan gönüllü toplum destekli polis ekibi ilk görevine çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 11:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?