4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Töre katliamı sürüyor

Amcasının kızıyla kaçan genç, valinin aracılığına rağmen öldürüldü. Berdeli reddeden genci ise eşi ve ailesi boğdu.

1- Gaziantep'te amcasının kızıyla kaçan Mehmet Öztürk töre kurbanı olmasın diye ailesi araya vali ve polis şefini soktu. Amca dinlemedi. Yeğenini fare zehiri içirip öldürdü.

2- Samsun'da 24 yaşındaki Ali Aydın, 14 yaşındaki kız kardeşini eşinin abisine berdel vermeyi reddetti. Eşi kızıp Aydın'ı bıçakladı, eşinin anne ve babası da boğup öldürdü.

Töre cinayetleri bitmek bilmiyor

Samsun'da Ali Aydın kaçırarak evlendiği eşi ve ailesi tarafından bıçaklandı. Mersin de ise Öztürk, amcasının kızıyla evlendiği için fare zehiriyle öldürüldü.

1- Töre 'hatır' dinlemedi 

Öztürk'ün ailesi, "Araya emniyet mensupları ve valiyi koymamıza rağmen oğlumuzu kurtaramadık" dedi

Mersin'de amcasının kızıyla kaçan Mehmet Öztürk'ün, töre cinayetinden valinin, emniyetin ve aşiret büyüklerinin çabalarına rağmen kurtulamadığı ortaya çıktı.

Mersin'de yaşayan amcası Sabri Öztürk'ün kızı Nursel Öztürk'e (18) gönlünü kaptıran Mehmet Öztürk (33) amcasının kızıyla evlenmek istedi. Ancak aile, kızlarını Mehmet'e vermek istemedi. Bu karar üzerine iki sevgili 6 ay önce İstanbul'a kaçtı. 

Genç kızın kaçması üzerine ailemeclisi, infaz kararı aldı. Bunun üzerine Mehmet Öztürk'ün ilk önce bir kızlarını vermeyi, sonra yüklü miktarda başlık parası önerdi, fakat bu teklifler reddedildi. 

6 ay boyunca defalarca araya ricacı koymalarına rağmen karşı tarafı ikna etmeyi başaramadıklarını söyleyen Mehmet Öztürk'ün kuzeni Veysel Öztürk, "Durumu Gaziantep Asayiş Şube Müdürü'ne, Gaziantep Valiliği'ne durumu anlattık. 

En son olarak TBMM Töre Cinayetleri Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin'den yardım istemeyi düşündük. Fakat kız tarafının 'artıkbir kadından bile yardım istiyorlar' demesi üzerine bu kararımızdan vazgeçtik" dedi.

FARE ZEHİRİ İÇİRDİLER 

Baba Mustafa Öztürk ise gelişmeleri şöyle anlattı: "Gelin barışalım, sizi affettik diyerek Nursel'i kandırmışlar. Mersin'e gittikten sonra, kızın babası Sabri Öztürk ve akrabaları tarafından geçtiğimiz hafta cumartesi günü bir eve götürülmüş, önce fare zehiri içirilmiş sonra da işkence edilerek öldürülüp, bir sulama kanalına atılmış.

" Cinayetle ilgili Sabri Öztürk ve kızın dayısı Bozan Aslan tutuklandı
Sabah - Mehmet BONCUK
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 10:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ercan Gurhopur IP: 213.156.55.xxx Tarih : 13.11.2007 18:55:17

Yazik bir hic ugruna insanlar kendi cocuklarini bile oldurebiliyorlar malesef