6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Toz bulutu yaşamı durdurdu

Suriye çöllerinde esen şiddetli rüzgar sebebiyle yükselen kum ve toz bulutu, üç gündür Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman'ı etkisi altına aldı.


Gaziantep Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, 3 gündür Türkiye'nin güneyinde bulunan çölde esen şiddetli rüzgar sebebiyle yükselen kum ve toz bulutu, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman bölgesinde etkisini gösterdi.

Rüzgarın yetersiz olmasıyla Gaziantep kent merkezini tamamen etkisi altına alan tuz bulutu, görüş mesafesini azalttı. Toz bulutunun yükseldiği bu bölgelerde görülen hafif yağışlar otomobillerin kirlenmesine sebep oldu. Her gün otomobillerini yıkayan vatandaşlar ertesi gün aynı manzara ile karşılaşıyor.


En çok Şanlıurfa bölgesinde etkili olan yoğun toz bulutu nedeniyle İstanbul-Şanlıurfa seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait TK 764 sefer sayılı tarifeli uçak Gaziantep Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı.Öte yandan uzmanlar bu gibi havalarda özelikle astım hastaları ve yaşlıların dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:24:02
Güncelleme :24 Ağustos 2008 Pazar 17:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?