6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Trafik güvenliği projesi tanıtıldı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı "2008 yılında hedefimiz trafik kazalarını yüzde 50 oranında azaltmak. Bunun için tüm sivil toplum kuruluşları, Gaziantep Üniversitesi, diğer kurum ve kuruluşlarla ve Gaziantepliler olarak görevimiz Emniyet ve Jandarma’ya yardım etmek olmalıdır" dedi.

İçişleri Bakanlığınca 07.12.2007 tarihinde yürürlüğe konulan Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri ile Uygulanması" genelgesi ve bu kapsamda Gaziantep'te trafiğin düzenlenmesi ve denetlenmesi konularında yapılabilecek çalışmalara ilişkin Valilik Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Emniyet Müdürlüğü tarafından "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri ile Uygulanması" hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı, son yıllarda sanayileşmeyle birlikte araç sayısında artış yaşandığını ve buna bağlı olarak trafik kazalarında da artış görüldüğünü belirtti. Trafiğe yeni çözümler getirmek, öncelikle hayat hakkının korunması ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli projeler belirlendiğini kaydeden Kamçı, projelerin amaçlarını şöyle sıraladı:

"Projenin öncelikli iki amacı var. Bunlardan biri kara trafiğinin düzenini sağlamak. Buna bağlı olarak ölümlü, yaralamalı ve maddi kayıplı kazaları azaltmak. Bir diğer amacı ise yol kullanıcılarını, düzenlenecek eğitimler ve basın kanalıyla bilgilendirmek ve bilinçlendirmek. Yapılacak eğitim ve bilgilendirmelerle trafik kazalarının oluşmasındaki yüzde 97 oranında kusurlu olan insan faktörünü eğiterek kazaların azalmasını sağlamaktır."

Herkesin üstüne düşen görevi yerine getirdiğinde trafik kazalarının yüzde 50 oranında azalacağını ifade eden Vali Kamçı, trafik güvenliği projelerinin uygulanması konusunda tüm sivil toplum örgütlerinden, diğer kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlardan Emniyet ve Jandarmaya yardımcı olmalarını istedi. Trafik denetleme konusunda yeni görevlendirilecek fahri trafik müfettişleri ile birlikte fahri trafik müfettişlerinin sayının 518'e yükseleceğini ifade eden Kamçı, böylece her yerde her zaman izlenme duygusuyla kuralların ihlal edilmeyeceğini söyledi. Yeni uygulanacak projelerle trafik sorunun büyük ölçüde çözümleneceğini belirten Kamçı, "Vatandaşlarında duyarlı davranmasıyla 9 binlerde olan kaza sayısının 5 binlere düşmesi hiç de zor değil" dedi.

Yapılan bilgilendirmede, proje kapsamında eğitime ve denetime önem verileceği belirtildi. 2006 yılında 239 bin 592 adet araç sayısının 2007'de 264 bin 178'e çıktığı, toplam kazaların ise yüzde 14 artarak 8 bin 327'den 9 bin 478'e yükseldiği ifade edildi. Oluşan kazalarda insan faktörünün yüzde 97 oranında olduğuna dikkat çekilerek, projenin en önemli hedefinin insanları trafik güvenliği hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olduğu kaydedildi.

Toplantıya Vali Süleyman Kamçı’nın yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?