1
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİANTEP

Traktörünü mayınlı arazide buldu

Gaziantep'in Yeşilkent köyünde ikamet eden Süleyman Aslan, çalınan traktörünün mayınlı araziden çıkarılması için yetkililerden yardım istiyor.

"DEVLET BANA YARDIM ETMİYOR"

Süleyman Aslan, kendi imkanlarıyla bulduğu traktörü mayın tarlasında her gördüğünde yüreğinin yandığını belirterek, "Traktörüm Kasım ayının 30'unda çalındı, Aralık ayının 17'sinde buldum. Mayınlı bölgede olduğu için çıkaramıyorum. Karkamış Alagöz köyünün sınırında mayınlı bölgede buldum traktörü. Bana devlet büyükleri yardım etmiyor. Ben traktörümün buradan çıkarılmasını istiyorum. Traktörümü burada gördükçe yüreğim yanıyor. Daha tarlamı sürmüş değilim. Ben çok mağdurum. Aracımın bu mayınlı bölgeden çıkarılmasını istiyorum" dedi.

MAYINLI ARAZİDEKİ TRAKTÖRÜNÜ GÖREBİLMEK İÇİN 500 LİRALIK MAZOT YAKTI

Süleyman Aslan, traktörün çalındığı yerle mayın tarlası arasında 70 kilometre olduğunu, sırf traktörü görebilmek için 5 defa geldiğini ve 500 liralık mazot yaktığını kaydederek, "Buraya 5 defa geldim. 500 liralık mazot yaktım. Bana kimse yardım etmedi. Traktörümü rüyamda gördüm. Rüyamda Sacır Suyu'nun diğer tarafında duruyordu. Rüyamda çıktı. Mayınlı bölge olduğu için geçip traktörümü alamıyorum" diye konuştu.

TRAKTÖRÜN PLAKASINDAKİ 'L' HARFİNİ SİLMİŞLER

Traktörünü ararken bir köye geldiğini ve buradaki köylülerin mayın tarlası içerisinde bir traktör gördüklerini söylemeleri üzerine aracı bulduğunu aktaran Aslan, "Alagöz köyüne geldim. Mayınlı tarla içerisinde bir traktörün durduğunu söylediler. Gelip baktığımda kendi traktörüm olduğunu gördüm. Plakasını da okudum. 27 BL 254 plakalı traktörümün plakasında bulunan 'L' harfini kazımışlar. Ben çok mağdur bir durumdayım" dedi.

"TARLAMI EKEMİYORUM. TEK EKMEK KAPIM BU"

Çiftçi Süleyman Aslan, traktörünün olmamasından dolayı tarlasını süremediğini ve hayvanlarının pisliklerini atamadığını söyledi. Aslan, tek ekmek kapısı olan traktörünün bulunması için yetkililere seslenerek, "Tarlamı ekip süremiyorum, hayvanlarımın pisliklerini atamıyorum. Para kazanamıyorum. Tek ekmek kapım bu. 5 adam buna bakıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bu traktörün çıkarılmasında bana yardımcı olsun" şeklinde konuştu.

Mayınlı arazide kalan traktörünün çıkarılması için valiliğe ve gerekli yerlere başvurularda bulunduğunu ifade eden Aslan, "Valilikten yardım istiyorum, askeriyeden yardım istiyorum. Askeriye bana yardım etmiyor. 70 kilometre getirmişler traktörü. ya bana yardım edip traktörümü çıkarsınlar ya da traktörümün parasının verilmesini istiyorum. Ben hırsızlık yapmıyorum. Ben kendi malımın devlet tarafından çıkarılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

"ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLANDI"

Süleyman Aslan'ın annesi Hedle Aslan ise traktörün gitmesi ile çok mağdur olduklarını söyleyerek, "Gündüz zibil çekmiştik. Traktörü römorkunu çıkarıp kapının önüne koymuşlardı. Biz de yukarı yemeğe çıktık. Yemeği yedik, aşağı inip baktığımızda traktör kaybolmuştu. Varımız yoğumuz bir traktörümüz var. Elimiz kolumuz bağlandı. Tarlamızı süremiyoruz. Hayvanlarımızın zibilleri ahırda kaldı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2013 Cumartesi 16:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?