6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Trenin çarptığı doktorun yaşam savaşı

Gaziantep'te özel bir hastanenin acil servisinde görevli genç doktor, acil servisteki görevine yetişmek için tren yolundan geçmek isterken trenin çarpması sonucu ağır yaralandı. Trenin genç doktora çarpma anı ise hastanedeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.


Edinilen bilgiye göre, Mücahitler Mahallesi'nde bulunan özel bir hastanenin acil servisinde görevli 26 yaşındaki pratisyen hekim Tuğba Serin (26), sabah saatlerinde görevine yetişmek için ara yolları kullanarak hastane yakınındaki tren yolundan geçmek istedi. Bu sırada Gaziantep Garı'ndan çıkarak Narlı istikametine gitmekte olan İbrahim Y.'nin kullandığı 66001 sefer sayılı lokomotif, Tuğba Serin'e çarptı. Makinist İbrahim Y. olayı fark etmeyerek yoluna devam ederken, lokomotifin Tuğba Serin'e çarptığını vatandaşlar durumu hastaneye bildirdi.

Hastane görevlileri sedye ile olay yerine koşarak yaralı doktor Tuğba Serin'i görev yaptığı acil servise kaldırdı. Acil servisteki ilk müdahalesinde kafasında ve kaburgalarında kırık olduğu tespit edilen Tuğba Serin, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Tuğba Serin'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Görgü şahidi simitçi Burhan Sümer, trenin siren çalarak geçtiği sırada bir bayana çarptığını gördüklerini belirterek, "Hemen hastane görevlileri ile birlikte koşarak yaralıyı hastaneye kaldırdık. Tren ise durmadan yoluna devam etti" dedi.
Olay yerine gelen polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı. Makinist İbrahim Y. Organize Sanayi Bölgesi'nde gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Bu arada çevrede bulunan vatandaşlar, bölgeye yapılan 2 hastane ile birlikte yaya ve araç trafiğinin arttığını kaydederek, "Bölgeden geçen tren yolu etrafında önlem alınmalı. Zaten buraya gelen vatandaşların çoğu hastası olan insanlar. Bu insanlar da dalgın bir şekilde bu yolları kullandığı için kazalar meydana gelebiliyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 13:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ülhak eyin IP: 88.228.175.xxx Tarih : 28.07.2008 14:52:42

çok ama çok geçmiş olsun inşallah hayırlısıyla kurtulur tekrardan geçmiş olsun....