4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Trikotajcılar vizyon yeniledi

Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, daha önce ısınma amaçlı üretilen trikonun artık bir aksesuar olarak tanıtmaya başladıklarını söyledi.

Durak, yaptığı açıklamada, triko esnafının vizyonunu yenileyerek sezona uygun ürünler üretmeye başladıklarını belirtti. Durak, "Esnafımız trikoyu aksesuar olarak tanıtmaya başladı. Triko daha önce ısınma amaçlı üretiliyordu. Şimdi ise aksesuar anlamında üretiliyor. Sezon yeni başlamasına rağmen geçen yıllara nazaran az da olsa bir düşüş yaşanıyor. Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde sıcak gitmesi bunun nedenlerinden birisi.

İhracatımız yeterli derecede değil. Dövizin düşmesi ve girdi maliyetlerinin yüksek olması ihracatı olumsuz etkiliyor. Maliye, sigorta ve işçilik giderlerinin yüksekliği rekabet gücümüzü azaltıyor. Doların düşük olması da ihracatımızı engelliyor. Daha önceki yıllarda en çok ihracat yaptığımız ülkeler Almanya, Fransa ve laleli üzerinden en büyük pazar Rusya idi. Ancak şimdi Rusya tarafından yeni kuralların getirilmesi bavul ticaretini olumsuz etkiledi" şeklinde konuştu.

Gaziantep nüfusunun yüzde 30'unun triko sektöründen ekmek yediğini ifade eden Durak, "400 bin civarında insan bu sektörde istihdam ediliyor. Esnafımızın yeni sezondan beklentisi, stokların erimesidir. Ayrıca sektörel bazdaki teşvikin bir an önce gündeme getirilmesini istiyoruz. Komşumuz Suriye'de ihracat yapan firmalardan vergi alınmıyor. Devlet ihracat yapanlara destek vererek önünü açıyor. Biz de ihracat yapan firmalara ayrı bir öncelik tanınmasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 16:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?