5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Tugay Kavşak'ı trafiğe açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'e gelen insanların, büyük kent imajını, yapımı tamamlanan Tugay Kavşağı'nda göreceğini söyledi. 

Güzelbey, yapımına aralık ayında başlanan Tugay Kavşağı'nda incelemelerde bulundu ve kavşağı araç trafiğine açtı. 

Güzelbey, Gaziantep'i modern bir şehir görünümüne kavuşturmak için çalıştıklarını belirterek, "Kavşakta Adana-Şanlıurfa istikametinde trafik akışı başladı.

Çok kısa süre içerisinde de kalan bölümler trafiğe açılacak. Yolun sadece peyzaj düzenlemesi kaldı. 

En kısa sürede bu düzenlemeleri yapacağız. Gaziantep'e gelen insanlar, büyük kent imajını bu kavşakta görecek" dedi. 

Kavşağın yapımına başladıktan sonra projeye 2 alt geçit ilave edildiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, şunları söyledi:
"Kavşağın yapımına başladıktan sonra bu bölgede adliye sarayı yapılacak olması, projede değişiklik yapmamıza neden oldu. Bu nedenle söz verdiğimiz tarihte bitiremedik gibi görünüyor. 

Kavşağa başladıktan sonra projeye 2 alt geçit daha ekledik. Bu alt geçitlerde hem yaya alt geçidi hem de dükkanlar bulunuyor. Alt geçitlerin birinde 25, diğerinde ise 8 dükkan bulunuyor. 

Vatandaşların adliyeye gidebilmeleri, adliye ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için böyle bir uygulamaya gerek gördük. 

Kış şartları da göz önüne alındığında söz verdiğimiz tarihte bitirememiş gibi görünüyoruz ama müteahhit, burayı 16 Haziran 2006 tarihinde bitirmeyi taahhüt etmişti, biz 9 Haziran'da yolu trafiğe açmış olduk."
.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 14:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil sökücü IP: 88.226.107.xxx Tarih : 14.06.2006 19:46:19
hizmete susamış bir gaziantep'e yakışan bir kavşağın tüm halkımıza hayırlı olması dileğiyle hizmetlerin devamını bekliyoruz.