6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Türban kararına protesto

Mahkemesi'nin TBMM'nin başörtüsü ile ilgili yaptığı düzenlemeyi iptal etmesi, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.


Gaziantep Adliyesi önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı protesto etti. 25 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklaması yapan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Alkış, ''Anayasa Mahkemesi yetkisini aşarak TBMM'nin başörtüsü ile ilgili yaptığı düzenlemeyi iptal etti ve milli iradeye rağmen haksız uygulamanın devam etmesine karar verdi. Bu kararla halkın iradesi yok sayıldı. Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliğinin iptal edilmesini mahkemeye taşıyanlar, iptal yönünde oy kullananlar ve buna alkış tutanlar, toplumun inancına göre yaşama talebini reddetti. Toplum kesimleri arasında ayrımcılık yaparak kargaşaya davetiye çıkardılar. Halkın iradesine ipotek koyanlar bir kez daha halka rağmen karar verdi. Yargıyı geri dönülmez bir tarzda siyasallaştırdılar ve adaleti ideolojiye feda ettiler. Millet iradesini temsil eden Meclis'in, anayasayı değiştirme ve yeni anayasa yapma yetkisi elinden alındı.

Uzun zamandır varlığını darbelerle sürdüren vesayet sistemi güçlendirildi. Askeri darbelerle yapılmak istenenler, bu defa yargı darbesi ile gerçekleştirilerek yargı oligarşisi ihdas edildi. Bu kararla azınlığın çoğunluğa tahakkümü sağlandı. Toplumun sindirilmesi ve haklarına sahip çıkması engellendi. Toplum inancından dolayı haksızlığa uğradı ve mahkum edildi'' ifadelerini kullandı.
Sivil toplum kuruluşlarının aldığı ortak kararları da anlatan Mehmet Alkış, ''Ülkenin bizzat halkın temsilcileri tarafından yönetilmesini, baskı ve dayatmalarla yönetime el konulmasına son verilmesini istiyoruz. İnançlarımız ve değerlerimizle çatışan anlayışları ve yönetimleri reddediyoruz. Haklarımızın ve onurumuzun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz. Toplumun bütün kesimlerini bu haksızlıklara karşı mücadeleye davet ediyoruz'' diye konuştu.
Grup, konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 16:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
LEADER IP: 62.248.25.xxx Tarih : 11.06.2008 09:32:51

bu sivil toplum kuruluşları neden diğer zamları protesto etmiyor asgari ücretli (İŞ BULURSA) 250 ytl ekmek parası veriyor.150ytl ulaşıma 250ytl kira verirken nerdeler :( o zaman bunlar halkın yanında değil... PADİŞAHIN YANINDALAR....