5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Türbe ziyaretinde sınav artışı

Pazar günü yapılacak sınav öncesi türbeler öğrenci ve velilerle dolup taştı. Gaziantep'teki Ali Baba Türbesi'ne akın eden öğrenci ve velileri, yanlarında getirdikleri kalemleri türbe kapısına ve duvarlarına sürerek dua etti. 

18 Haziran Pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi öğrenciler ve aileler ilginç yöntemlere başvurdu. Gaziantep'te sadece bayanların ziyaret ettiği Ali Baba Türbesi de sınava girecek öğrenci ve velileriyle dolup taştı. 

Duaların kabul gördüğü ve şans getirdiğine inanılan Ali Baba Türbesi'ne koşan öğrenci ve veliler, burada dualar okudu. Kimi veliler ve öğrenciler, türbe kapısına ve duvarlarına sınavda kullanılacak kalemleri sürerek dua etti. 

Büyük sınav öncesi adeta izdiham yaşanan Ali Baba Türbesi'nde, çocuklarının sınava gireceği kalemleri duvarlara ve türbe kapısına süren veliler, bu kalemlerle çocuklarının sınavı kazanacaklarına inandıklarını söyledi. 

Öğrenci velisi Aynur Çolak, beraberinde getirdiği kalemleri türbe duvarına ve kapısına sürerek kızının sınavı kazanması için dua ettiğini belirterek, ''Kızım Aybüke ilk defa sınava girecek. Ben de daha önce buraya gelmiştim ve dilekte bulunmuştum. O dileğim gerçek oldu ve şimdi de kızım için geldim. Sınavda kullanacağı kalemi türbe duvarına ve kapısına sürdüm. Kalemle türbe duvarına kızımın sınavda başarılı olması için dualar yazdım. Ben inanıyorum. İnşallah sınava giren tüm çocuklar başarılı olur. Bundan sonrası Allah'a kalmış, hayırlısı ne ise onu versin" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 12:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?