6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Türk Haber-Sen'den basın açıklaması

Türk Haber-Sen Gaziantep Şube Başkanı Abdülselim Parlak, posta dağıtıcılarının sorunlarına değinerek, vatandaşların gönderilerinin teslimat gecikmesinin çalışanlardan değil, dağıtıcı sayısının az olmasından kaynaklandığını söyledi.

Türk Haber-Sen Gaziantep Şube Başkanı Abdülselim Parlak sendika binasında yaptığı açıklamada, posta dağıtıcılarının sorunlarına değindi. Parlak, PTT Genel Müdürlüğü'ne bağlı çalışan dağıtıcıların her türlü hava şartlarında, her gün 20-30 kilo posta yükünü gram gram dağıtarak, günlük ortalama yaklaşık 22 kilometre yol yürüdüğünü söyledi.

Postacıların iş hacminin yüzde 300 arttığını ileri süren Parlak, "Personel sayısı, artan iş oranına rağmen zamanla azalmıştır. Personel sayısının yetersiz olmasından dolayı diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kamu çalışanları Cumartesi günleri evlerinde dinlenirken, posta dağıtıcıları vatandaşlarımızın gönderilerini zamanında yetiştire bilmek için, Cumartesi günleri de çalışmaktadır. Maalesef yine de bu yoğun çalışmalarına rağmen vatandaşlarımız verilen bu hizmeti beğenmeyerek, dağıtıcı arkadaşlarımız son zamanlarda sıkça şikayet edilmektedir" dedi.

Başkan Parlak, zamanla posta dağıtıcılarının çeşitli hastalıklarla da yüz yüze geldiğini hatırlatarak, "Bu yoğun çalışmadan dolayı posta dağıtıcılarının çoğunun mesleki hastalık olarak nitelendirdiğimiz bel fıtığı, kemik erimesi, taban çökmesi ve kalp hastalığına yakalanacaktır. Yorgun bedenleri belli bir süre sonunda hizmet yapamaz hale gelecektir. Bunlarda yetmez gibi yapılan şikayetlerden dolayı ceza veriliyor. Bunu hangi vicdan kabul eder. Postaların gecikme sebebi çalışan arkadaşlar değil, Gaziantep'te 201 olması gereken postacı sayısının 124 olmasıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?